Skocz do zawartości

Kyosho Sandmaster 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale. Zdobyłem ostatnio model Kyosho Sandmaster mk-2. Silnik to gt12scr. Problem dotyczy silnika bo w szarpance brakuje sprężyny i sprzęgło jest niekompletne. Niestety w Internecie jest niewiele informacji na temat tego modelu o częściach nie wspominając.. czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć z czego mógłbym dopasować te elementy?

Opublikowano

Witam serdecznie, mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale. Zdobyłem ostatnio model Kyosho Sandmaster mk-2. Silnik to gt12scr. Problem dotyczy silnika bo w szarpance brakuje sprężyny i sprzęgło jest niekompletne. Niestety w Internecie jest niewiele informacji na temat tego modelu o częściach nie wspominając.. czy ktoś z Was mógłby podpowiedzieć z czego mógłbym dopasować te elementy?

Zaglądnij na stronę ikar rc tam znajdziesz części do kyosho

Opublikowano

Niestety nie ma tam tego co szukałem. Ale znajomy miał starą jakąś szarpankę z kawałkiem sznurka i tym sprzęgiełkiem ale bez sprężyny. W wolnej chwili załatwię jakąś sprężynę i spróbuję nawinąć, zobaczymy co z tego wyjdzie. Dziś zmierzyłem kosz sprzęgłowy suwmiarką i znalazłem na allegro łożyska w takim wymiarze po całe 3.66zł/szt :D - zamówione
Poszukałem na allegro i segery się znalazły więc może temat sprzęgłą uda się ogarnąć, po dokładnym obejrzeniu silnika okazało się, że głowica trzyma się aż na 1 śrubie, próbowałem m3 ale coś mi się wydaje, że ten silnik ma gwinty calowe, więc w wolnej chwili kolejna rzeźba... swoją drogą ciekawe czy odpali...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.