Skocz do zawartości

Nasze latanie w Czułowie.

luki19944

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem napisać coś o naszym lataniu w Czułowie. A więc to było tak. Pojechaliśmy na łąkę w Czułowie aby sprawdzić jaki jest tam teren. Okazało się, że teren jest równy, więc po krótkiej negocjacji z właścicielem ziemi postanowiliśmy, że będzie to nasze lotnisko. I tak rozpoczęło się nasze latanie w Czułowie.

Opublikowano

Na Czułowie spotykamy się na lotnisku z kolegami którzy wraz z nami latali swego czasu na Podwarpiu, lecz ze względu na uziemionych lekarzy musieliśmy poszukać jak widać skutecznie ładnych terenów tyskich. Ludzie z okolicy są przyjaźnie nastawieni do naszego hobby w porównaniu do mieszkańców okolic Podwarpia ,,Lekarzy''. Po długim weekendzie pojawią się nowe fotki naszych modeli na których być może znajdzie się mój nowy nabytek PIPER J3 cub.

Opublikowano

A oto zdjęcie mojego nowego nabytku Piper J3 cub jeszcze nie złożony. Rozpiętość skrzydeł - 184cm, silnik - 10ccm

obraztl5.jpg

obraztl5.c113229b85.jpg

Dziś 18.08.08 nieźle sobie polataliśmy. Pierwsze w górę poszły elektryki : dominator mojego brata Krystiana oraz słynny easyglider Batmana. Następnie latał mój model akrobacyjny Tornado i wreszcie pięknie latający trenerek Pana Janusza.

obraz371rr6.jpg

obraz361px8.jpg

Trenerek po starcie.

obraz363ic6.jpg

obraz366ut2.jpg

A to precyzyjne lądowanie trenerkiem Pana Janusza.

obraz370wg9.jpg

Nie odbyło się również bez Fikołków. Niestety start się nie udał z powodu problemów z elektroniką.

obraz358no3.jpg

obraz372zz1.jpg

obraz362ky7.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.Dzisiaj z młodszym synem wybraliśmy się na naszą łąkę aby poszaleć easy starem.Pogoda dopisała bo było w miarę ciepło.Kilka fotek:

obraz003si8.jpg

obraz006cl5.jpg

obraz004nl8.jpg

URL=http://g.imageshack.us/img379/obraz004nl8.jpg/1/]w1600.png[/url]obraz008lz3.jpg

w1600.pngobraz009ff8.jpg

w1600.pngobraz010kp6.jpg

w1600.pngobraz011aa0.jpg

w1600.png

no i to tyle na dzisiaj,ale to chyba nie wszystko jeszcze przed zimą

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Na wiosnę pas będzie wykoszony wzdłuż drzewek,będzie łatwiej lądowa no i będzie trochę dłuższy i szerszy.pozdrawiam

Opublikowano

jak patrzę na niektórych kolegów Latających na zdjęciach to wierzę ze jestem jeszcze "młodzieniaszek"

serdecznie pozdrawiam całą grupę

ja wczoraj i dziś "wietrzę slrzydełka"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.