a_skot Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Posiadam darmową wersję Turbo Cada. Zwykle używałem go jedynie do wydruku planów. Ostatnio jednak trafiłem na pewien problem. Otóż zaszła potrzeba przeskalowania rysunków. Z wyliczeń wyszło mi, że powinienem przeskalować obrazki ze 100% do 76,47% Zna ktoś prosty sposób jak to wykonać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_skot Posted February 1, 2007 Author Share Posted February 1, 2007 Wątek zamknięty - jest rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miras103 Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Witam Mam podobny problem, czy mógłby kolega zdradzić "tajemnicę" na skuteczne i pewne przeskalowanie ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danylotnik Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Tez jestem ciekaw jak to przeskalować???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Zaznaczacie wybrany fragment planów który chcecie powiększyć, lub poprostu cały arkusz planów (Ctrl + A). Na dole ekranu uaktywnia się pasek: Scale X, Scale Y : wpisujecie sobie wartość, ile razy chcecie powiększyć obrazek dla danej osi, Enterem zatwierdzacie i gotowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.