Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o radę czy warto kupić Aurorę 9X. (stały moduł jest dla mnie zaletą, w Opticu potrafił wypaść o kabelku od anteny nie wspomnę).

Opublikowano

Ja używam tego nadajnika, choć to mocno powiedziane ze względu na zaledwie kilkunastominutowy staż w powietrzu. Programowanie nie nastręcza problemów, elastyczność ustawień, kanałów i przełączników imponująca. W locie żadnych problemów. Nie wiem, co dokładniej Cię interesuje.

Opublikowano

Ja używam tego nadajnika, choć to mocno powiedziane ze względu na zaledwie kilkunastominutowy staż w powietrzu. Programowanie nie nastręcza problemów, elastyczność ustawień, kanałów i przełączników imponująca. W locie żadnych problemów. Nie wiem, co dokładniej Cię interesuje.

Dzięki za odpowiedź. Chodzi mi o jakość: plastików obudowy, przełączników itp. ...., zasięg, łatwość ustawiania mix. Ogólnie czy jest się zadowolonym z zakupu. Sprzedawcy w sklepach polecają mi Taranisa. Soft super ale ta jakość.

Opublikowano

Hitec z reguły dba o jakość drążków, przełączników itp. Ja jestem zadowolony. Dotykowy wyświetlacz też działa bez pudła. Jednakowo wygodnie można go "dotykać" dołączonym sztyftem jak i paluchami, co przy wielkości moich "łapsk" bywa trudne w innych urządzeniach.

Opublikowano

Dziękuję Ci Tomku za Radę. Jeśli Ty jesteś zadowolony to i ja będę... (z racji wieku, też). Boję się wyświetlacza dotykowego, ale skoro wyższe modele Futaby również mają taki wyświetlacz, to czemu nie zaryzykować. Decyzja podjęta, Kupuję Aurorę 9X.

Opublikowano

"Będzie Pan zadowoloooony" :)

Wyświetlacza się nie bój, jest przyjazny w obsłudze. Nie wiem tylko, czy znajdziesz instrukcję po polsku, mi angielska nie przeszkadza.

Opublikowano

Kupuję radyjko wraz z polska instrukcją w zaprzyjaźnionym sklepie ( pdf ).

"Dziękuję Panu za udzielone mi rady" :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Posiadam Aurorę 9X od 3lat w połączeniu z odbiornikiem Optima9 (przez pierwszy rok z Maxima9).

Jakość wykonania moim zdaniem jest bardzo dobra.

FS w odbiorniku który może pracować nawet na 6S bez BEC.

Przejrzysty i duży wyświetlacz a przy tym łatwość konfiguracji.

Raz zapomniałem po latu że leży na dachu samochodu i przejechałem z nią tak ponad 10km aż spadła przy prędkości 80km/h bo przyspieszyłem by zdążyć na prom.

Zamarłem prawie jak usłyszałem że coś szurnęło na dachu a w lusterku wstecznym widziałem jak aparatura poleciała na ulicę, zrobiła fikołka i skończyła na poboczu.

I wyobraźcie sobie że straciłem tylko 3 przełączniki, ułamał się obrotowy mechanizm anteny, trochę porysowana i wyskoczyła bateria :)

Przełączniki wymieniłem i wszystko działa jak działało. Folię do tej pory mam na wyświetlaczu :)

Jedyny minus jaki widzę to brak możliwości kupienia obudowy. Pisałem do serwisu ale odpisali że nie są dostępne i musiał bym wysłać aparaturę do nich i wymienią  bo muszą zmienić wiele części i skalibrować. Czyli dla mnie bezsensowne pitolenie bo sam bym to wszystko zrobił no ale to poważny serwis i trzeba im wysyłać do USA co się nie opłaca.

Przeżyję z porysowaną obudową.

Opublikowano

Aktywnie używam A9X od dwóch lat. Jestem bardzo zadowolony. Wcześniej używałem Spektrum Dx6i. W rekach miałem Spektrum DX9, 18, FR Sky.

Subiektywnie o Aurora 9X:

• wysoka jakość wykonania
  • potencjometry, przełączniki chodzą gładko
  • czytelny wyświetlacz i układ ikon
  • intuicyjne menu
  • odbiorniki w dobrej cenie
  • rewelacyjny stosunek ceny do jakości
  • 2x miałem dziwne szlaczki na ekranie (po updacie softu). Po wył./wł. problem znikł
  • Zero problemów z zasięgiem

Reasumując - gęba mi się cieszy jak ją z walizki wyjmuję. :)

Opublikowano

A jednak za uprzejmością Niemieckiego oddziału HiTec udało się zakupić całą obudowę za 40Euro z przesyłką.

Serwis USA polecił mi odpowiednią osobę i dziś uzyskałem tę miłą wiadomość :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.