Loczek1392 Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Na OLX Pan Grzegorz zamieszkały w Zgłobice sprzedaje sporo ,,śmieci,, o czym miałem okazję sie przekonać.Kupiłem od owego Pana silnik Os Max 46FX który jak twierdził wypalił nie cały litr paliwa i leży od czterech lat.Paczka przyszła,odpalam motorek i szok,łożyska takie wyrąbane albo zardzewiałe że nie było słychać pracy silnika.Dzwonię i mówie jaka sytuacja i słyszę przez telefon że silnik leżał 15 lat,no jak przecież mowa była o czterech,potem usłyszałem że 10.Facet nie zdecydowany,odesłałem paczkę do niego i nie otrzymałem całej kwoty do zwrotu.Więc proszę uważać,nie polecam gościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Jeśli reklamacja jest zasadna, koszty zwrotu pokrywa sprzedawca. Tak przynajmniej było jeszcze kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Niestety tak nie było i nie jest, a jeszcze od prywatnej osoby i używany sprzęt niestety ale kupujemy na własne ryzyko. I tak dobrze ze kasę choć nie wszystko ale zwrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Niestety tak nie było i nie jest, a jeszcze od prywatnej osoby.. Od fizycznej osoby - może i racja (nie dotarłem do materiałów ani przeczących ani potwierdzających), natomiast sprawdziłem i mylisz się tak jak i ja - częściowo. W transakcji osoba fizyczna - przedsiębiorca taka zasada (zwrotu kosztów reklamacji w tym przesyłki) była i jest nadal. Ustawa: "“Nieodpłatność naprawy i wymiany oznacza, że sprzedawca ma również obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez kupującego, w szczególności kosztów demontażu, dostarczenia, robocizny, materiałów oraz ponownego zamontowania i uruchomienia.” Może ktoś przywołać stosowny zapis jak to jest z tymi kosztami przesyłki w przypadku transakcji m. osobami fizycznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Kolego nowe lozyska to 10zl i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Nie wiem do końca jak to jest ale chyba nie tak słodko, w przypadku naprawy gwarancyjnej, jeśli w gwarancji nie ma dor tu dor to wysyłasz na swój koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Mylisz gwarancję z reklamacją i rękojmią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Nie mylę podałem tylko przykład a z rękojmią między osobą fizyczną a przedsiębiorcą nie wiem do końca jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ale macie problem uzywane nie nowe lozyska po miesiacu moga byc do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi