wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Cześć wszystkim ostatnio kupiłem sobie model Mizar P i chciałbym jakichś porad co do jego ostatecznego złożenia i zakupu odpowiedniego osprzętu elektrycznego. pozdro i czekam na pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 kupiłem sobie model Mizar P Może coś więcej, o modelu, bo Google go chyba nie zna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 oto rysunek co byo w pudełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 wyglada na trenerka gornoplata zmierz go i podaj wymiary (dlugosc, rozpietosc, pow. skrzydel ) ps. a potem regulamin i inne takie bo sie ktos i tak przyczepi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Rozpietość - 1446 mm Długość - 1075 mm Ciężar gotowego modelu - ok. 2300 g Powierzchnia nośna - 29,1 dm2 Profil - Clatk Y tak zgadza się to górnoplat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 wspinacz1 jak masz pudełko to musi być napisane kto jest producentem albo co ta za model ewentualnie gdzie go kupiełeś - te informacje pomogą znacznie szybciej udzielić Ci poprawnych informacji na twoje pytania ! PS z tego co napisałeś to już można wnioskować ze model bedzie napędzany silnikiem 6-8cm ja w podobnym mam 6,5cm - serwa standart, reszty nie trzeba opisywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 w instrukcji jest narysowane mocowanie do silnika a w pudelku go nie bylo moge to gdzes dostac? to pod elektryka ma byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 kupilem go w sklepie "modelarski swiat" w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ale ja chce go pod elektryka zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 elektryk to dość drogo wyjdzie ! poczytaj tu na forum był gdzieś taki temat ! za aku i silnik i regiel dasz pewnie ze 1000zł za za silnik 6,5cm ok 300zł + reszta to dasz max. 500zł ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Tutaj masz stronę producenta http://www.boruvka.info/?page=mizar_p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 no to kolega pomylił sie o 400g podajć wage modelu ! a to robi różnice ! Parametry Rozpětí: 1446 mm Délka: 1075 mm Hmotnost: 1900 g Plocha: 25,11 dm2 Hmotnost/plocha: 65,3 g/dm2 Profil křídla: CLARK Y Ovládání: 4-kanálové Motor: Mega Midi 10 Akumulátory: - REG: - Náročnost: pokročilý Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 A tu strona sprzedawcy: http://www.modelarskiswiat.pl/sklep/product_info.php?cPath=22_23&products_id=107 Coby to nie było, bezproblemowo nadaje się na elektryka - może niekoniecznie jako pierwszy model. Edit: Jeżeli jesteś przekonany do elektryka, to najlepiej byłoby inwestować od razu w model z napędem bezszczotkowym. Podstawę do rozważań wyposażenia tego trenerka przyjąłem wagę 2,3kg. W sklepie markowy napęd (pakiet 3S 3700) http://nastik.pl/pakiet-lipol-3700mah-3s1p-111v-p-1221.html i silnik z regulatorem (RAY3538 + 40A) http://nastik.pl/c354805-jeti-p-1595.html , to około 500zł i powinien dać radę Posiłkując się importem, lub allegro da się zaoszczędzić, ale jeżeli jesteś poczatkujący, to przy tej wielkości modelu odradzam (gwarancja, instrukcja...). Nie ma też sensu kupowanie nadwymiarowego napędu, bo go tu nie wykorzystasz. Napisz coś, co już zbudowałeś, bo to bardzo ułatwia dyskusję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 a jak zamocowac silnik bo nie wiem jak to zrobic? w instrukcji mam pokazane ze na takim stelażu ale w paczce go nie bylo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 A jaki silnik wybrałeś? Skompletuj wyposażenie ,a każdy podpowie Ci jak je zamontować. P.S. Czy masz może jakiegoś modelarza pod ręką w Chełmie ,który by Ci en model ulotnił? Szkoda go rozwalić w 3 sekundzie lotu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 no silnik to elektryczny-- silnik trójfazowy RAY C3548/05 + regulator trójfazowy RAY 40A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 no i jak go zamontowac? no bo na instrukcji to jest proste a jak ja nie mam tych czesci to co mam zrobic?? mozna to gdzies kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Łoże możesz zamontować bezpośrednio na sklejce (przodzie kadłuba) , lub na zrobionym "domku" ze sklejki lub na 4 prętach aluminiowych . P.S. Nie prościej pisać jeden post zamiast kilku jeden pod drugim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 a jaki najlepiej silnik zamontować? tak aby sobie spokojnie dawał rady no i oczywiście regulator do niego? a jak z bateria pewnie Li-po tylko jaka pojemność? a i jeszcze chciałbym sobie jakaś ładowarkę kupić do takich baterii a nie wiem jak?? proszę o jakieś propozycje. Z góry dziękuje i pozdrawiam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspinacz1 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 jest może jakaś strona na której jest pokazane jak zamontować silnik elektryczny? proszę o linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.