pawelmolin Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 W którym miejscu zamontować zaczep holowniczy w kadłubie modelu fascination (topmodel cz)? Słyszałem o różnych dwóch możliwościach tzn na dziobie i pod dziobem. Jeśli pod dziobem to pod jakim katem względem osi kadłuba. Które miejsce jest Waszym zdaniem najlepsze ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
d2f Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 A silnik chcesz zostawić w modelu czy zastąpić go wielkim kawałkiem ołowiu? Czym będziesz holowal ten model? Jeśli myślisz o wyciągarce na rozruszniku, to ten model, imho, może tego nie wytrzymać. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
pawelmolin Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Kupiłem drugi kadłub typowo szybowcowy tzn. Z dziobem. Mam zamiast holować ten szybowiec spacewalkerem 2,6 m z silnikiem 50 ccm. Szybowiec planuje w czasie rozbiegu mieć na wózku. W celu doważenia chce pchać sie z wyposażeniem max do przodu a potem Jak juz nic nie będzie dało zrobić to ołów Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
JMRC Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Może się rozjaśni: http://www.scalesoaring.co.uk/VINTAGE/HintsTips/Articles/TowReleases/FittingRelease.htmSzczerze, zależy tylko od tego czy wolisz kupować gotowy zaczep czy zrobić go z popychacza i kawałka bowdenu.Tu poglądowo rozwiązanie budżetowe syna:
pawelmolin Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Mam firmowy zaczep w postaci rurki - rozumiem, ze dać ja na dziób i nie kombinować z jej montażem pod katem kierując ja w dół tak aby linka zaczepiana była od spodu kadłuba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
JMRC Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Najlepiej, tak jak piszesz, zamontować go w dziobie. 1
pawelmolin Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ok, wielkie dzięki za konstruktywne doradztwo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi