mars2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam! Kupiłem silnik Emax2215/25, regulator Emax 25A i programator do regulatorów Emax, podłączyłem to wszystko do siebie i baterię i odbiornik. Jakoś to wszystko "zaprogramowałem " (może źle) probuje uruchomić silnik a on piszczy i drga. Nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc. -- Pozdrowienia,
Adam P. Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Sprawdź połączenia pomiędzy regulatorem a silnikiem-możliwe, że gdzieś są zimne luty. Jeśli nie pomoże, ustaw też timing na soft, albo mniejszą wartość.
kojot Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak, masz problem - nie umiesz stosować się do regulaminu i nadać wątkowi sensownego, niosącego informację tematu. Myślę, żę niedługo zajrzy tu Hubert z czerwonym krawatem dla Ciebie. Co do sedna - może potrzebny jest rewers na kanale? - regulator nie odpala przy wychylonym drążku gazu. Spróbuj uruchomić z wychylonym maksymalnie drążkiem gazu. Czasem pomaga też zamiana pary kabli łączących silnik z regulatorem. Oraz słuszne rady Adama.
mars2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2008 I nadal nie działa piszczy, drga i na regulatorze świeci się czerwona lampka. Nie wiem co mam zrobić.
diem Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak z ciekawosci - nie masz czasem aparatury Futaba badz rewersu ustawionego na drazku gazu? Nie piszczy on czasem gdyz jest w trybie programowania? Sprobuj dac pelen gaz przed podlaczeniem lipola pozdrawiam edit: ah, kojot juz o tym pisal ale warto przypomniec
mars2 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2008 W chwili obecnej mam Sanwe VG-400. Miałem VG-600 ale sprzedałem koledze. Próbowałem z tym drążkiem i nic ale mogę jeszcze raz spróbować. Ale najpier włączyć nadajnik z wychylonym drązkiem na maksa a potem podłączyć li-pol ??
robraf Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 W chwili obecnej mam Sanwe VG-400. Miałem VG-600 ale sprzedałem koledze. Próbowałem z tym drążkiem i nic ale mogę jeszcze raz spróbować. Ale najpier włączyć nadajnik z wychylonym drązkiem na maksa a potem podłączyć li-pol ?? tak
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.