mars2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam! Kupiłem silnik Emax2215/25, regulator Emax 25A i programator do regulatorów Emax, podłączyłem to wszystko do siebie i baterię i odbiornik. Jakoś to wszystko "zaprogramowałem " (może źle) probuje uruchomić silnik a on piszczy i drga. Nie wiem co zrobić. Proszę o pomoc. -- Pozdrowienia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Sprawdź połączenia pomiędzy regulatorem a silnikiem-możliwe, że gdzieś są zimne luty. Jeśli nie pomoże, ustaw też timing na soft, albo mniejszą wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak, masz problem - nie umiesz stosować się do regulaminu i nadać wątkowi sensownego, niosącego informację tematu. Myślę, żę niedługo zajrzy tu Hubert z czerwonym krawatem dla Ciebie. Co do sedna - może potrzebny jest rewers na kanale? - regulator nie odpala przy wychylonym drążku gazu. Spróbuj uruchomić z wychylonym maksymalnie drążkiem gazu. Czasem pomaga też zamiana pary kabli łączących silnik z regulatorem. Oraz słuszne rady Adama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars2 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 I nadal nie działa piszczy, drga i na regulatorze świeci się czerwona lampka. Nie wiem co mam zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tak z ciekawosci - nie masz czasem aparatury Futaba badz rewersu ustawionego na drazku gazu? Nie piszczy on czasem gdyz jest w trybie programowania? Sprobuj dac pelen gaz przed podlaczeniem lipola pozdrawiam edit: ah, kojot juz o tym pisal ale warto przypomniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars2 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 W chwili obecnej mam Sanwe VG-400. Miałem VG-600 ale sprzedałem koledze. Próbowałem z tym drążkiem i nic ale mogę jeszcze raz spróbować. Ale najpier włączyć nadajnik z wychylonym drązkiem na maksa a potem podłączyć li-pol ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 W chwili obecnej mam Sanwe VG-400. Miałem VG-600 ale sprzedałem koledze. Próbowałem z tym drążkiem i nic ale mogę jeszcze raz spróbować. Ale najpier włączyć nadajnik z wychylonym drązkiem na maksa a potem podłączyć li-pol ?? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.