DJDIT Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Edge3644 apeluje o nie przesmiewcze odpowiedzi bez "powiedziałbym że to błazenada (edge3644)" tego to my tu nie lubimy ;p "jak ktos lata szybowcem 1000m...Slawko-k)" wyjaśnienie punkt nr.2 1- Reflex XTR to równie profesjonalny symulator jak aerofly o takich przepaściach mozna pisac miedzy FMS a Aerofly. Przynajmniej moim zdaniem, a mam oba symulatory. 2-Nawet model latajacy 1000m nad ziemia musi kiedys wylądować 3-Niepodważalnym faktem jest, że na symulatorze mozna opanowac odruchy najtrudniejszych figur po czym w realu skraca sie czas nauki o minimum kilkadziesiąt procent ! dla przykładu zawisu uczyłem sie na reflex tydzien czasu, nastepnie wyjazd na lotnisko i okazało się że robie to w realu modelem. Tak samo pożniej było z innymi figurami. Najlepsi piloci trenuja na komputerze, ćwicza nowe wiązanki po czym wprowadzaja je w życie w czasie rzeczywistym Jako że prowadze strone o tematyce modelarskiej pisze do mnie wielu ludzi w tym i początkujacy i cieszy mnie gdy dostaje info, że bez pomocy osób trzecich po licznych treningach na symulatorze model jest cały. Oczywiscie nic nie zastapi latania w realu, ale symulator to wspaniałe narzedzie do nauki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Ja NIESTETY uczyłem się latać bez symulatora i bez kabla uczeń-instruktor , zawis opanowałem też bez symulatora , przy nauce latania obyło się bez kraks , przy nauce zawisu były dwie kraksy , czyli można ale zajmuje to znacznie więcej czasu , teraz młody człowiek po kilku godzinach na symulatorze bierze swój pierwszy model sam startuje , wykonuje lot i sam ląduje , a nauka latania śmigłowcem --- kiedyś pierwszy sezon to była nauka zawisu , w drugim sezonie pierwsze loty postępowe , teraz wspomagając się symulatorem goście po pierwszym sezonie już niźle wywijają śmigłowcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Czytając ten temat muszę dodać od siebie że w lataniu na symulatorze spędziłem niewiele czasu natomiast w realu mnóstwo (latania i rozp... modeli) ale powiem że na symulatorze nauczyłem się jedynie ruchów drągami a co do latania "na żywo" to inna para kaloszy , jest po prostu zajefajnie i adrenalina na odpowiednim poziomie przy odpowiednim dla umiejętności lataniu (ja latam dopiero od dwóch lat). Na dzień dzisiejszy modele się mają super i niech tak pozostanie :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 kolega eze zapomniał dodać jak to się robi START->Uruchom->CMD i teraz to co ponizej imagecfg -a 0x2 "c:\program.exe" U mnie niestety wywala komunikat że nazwa imagecfg nie jest rozpoznawalna??? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 wa1ker a jaki masz procesor ? Napisz cos wiecej o całym sprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 wa1ker a jaki masz procesor ? Napisz cos wiecej o całym sprzęcie. Intel 4x2,6 8Gb RAM Grafika 9600 GT Postawiłem XP na wirtualnej maszynie i też nie chce się uruchomić a polecenie imagecfg -a 0x2 .......... daje ten sam komunikat co po Vistą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 a moze uszkodzona instalka Aerofly ? tu na forum juz był taki przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 też tak myślałem ale kontrolnie zainstalowałem na laptopie (XP) i śmiga bez problemów. Nawet bym sobie zostawił na tym lapie ale niestety jest ciut przy słaby i grafika jest więcej niż mierna . Spróbuje jeszcze postawić XP z drugim serwispakiem bo taką wersje mam na laptopie a na wirtualnej maszynie postawiłem z trzecim edit: sprawdziłem i też nie działa :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.