Mareq Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 A ja do dzisiaj mam balsowe pudełko po herbacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 No nie....ale OT poszedł w temacie tego Spita... Chłopaki, Załóżcie sobie w Hyde Parku temat wspominki czy coś podobnego i tam opisujcie stare dzieje... Co prawda prawie (jeśli już nie) wszystko zostało powiedziane i napisane w kwestii tego modelu, ale ja ciągle proponowałbym tutaj wyłącznie skupić się na modelu z DA i jego wadach i ew. zaletach śledząc poczynania tych którzy zdecydowali się prenumerować gazetę i składać ten nieszczęsny samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Skupmy sie na wadach XD Tak bedzie weselej... Choc po namysle - jakie zalety ?? Jest chocby jedna ? Ps. A juz myslalem, ze tylko mnie historia klejowa w watku DA nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Skupmy sie na wadach XDTak bedzie weselej... hehe no właśnie Co do zalet to hmm.... trudne pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 zalety: - popularyzacja modelarstwa RC wśród szerokiej rzeszy społeczenstwa - popuparyzacja wiedzy o lotnictwie i modelarstwie (nieważne poziom jaki, ważne że coś tam piszą) - najważniejsza- kupiłem 3 śmigiełka trójłopatowe z kołpakami po 5 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Zalety: -30 stron tego tematu i końca nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Wady - bedzie kolejnych 70 XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 że model okleja się folią, a komorę silnika się maluje lakierem, które to zabezpieczają konstrukcję przed paliwem :-) A masz pewność ze zabezpieczasz w 100% ?? A gniazda na serwa lotek ?? A statecznik ?? A zbiornik to jest w kadłubie czy w komorze silnika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 ..o Jezu, to jak te nasze modele latają?? :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 że model okleja się folią, a komorę silnika się maluje lakierem, które to zabezpieczają konstrukcję przed paliwem :-) A masz pewność ze zabezpieczasz w 100% ?? A gniazda na serwa lotek ?? A statecznik ?? A zbiornik to jest w kadłubie czy w komorze silnika ?? A miało być o Spitfire :-) Marcin, ile modeli zbudowałeś? Z tego co wiem (z forum) to kilka na pewno, a piszesz tak, jakbyś dopiero wymyślił, że coś zbudujesz i odkrywasz Amerykę. Przykro mi, ale Twoje argumenty są totalnie chybione. A odpowiadając: Oczywiście nie mam pewności, ale nikt nie leje paliwem na serwa, a miejsce, w którym jest zbiornik też maluje się lakierem zabezpieczającym. Poza tym trzeba by chyba kąpać model w paliwie, żeby klej puścił, bo te kilka kropel, które mogłyby ewentualnie kapnąć na spoinę na pewno mu nie zaszkodzą. Można nawet kleić Poxiliną tylko po co? Dobra już się nie wymądrzam - napisałbym coś o modelu z DA ale już nie wiem co ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CloneTrooper Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Szkoda mi tych co sprzedają na allegro 4 numery za 100zł. Haha... Zdaje sie ze zostalem wywolany do tablicy.. wiec niech Ci nie bedzie szkoda, poniewaz to za ile wystawiam i kazdy inny Allegrowicz jest jego indywidualna sprawa. Moge nawet za pincet , wazne czy ktos chce to kupic. Informuje wiec, ze po zakonczeniu aukcji i braku chetnych przy pierwszym wystawieniu, wystawilem po raz drugi i poszlo od reki za 99zl. To taki fenomen Allegro nieprawdaz? Koncze podobnie - Haha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 UP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 No dobra, to podciagniemy Mamucie BH91 - szkoda jest tych ktorzy kupuja to na allegro, natomiast dobrze swiadczy to o tych ktorzy czytaja to forum i dali sie przekonac do pojscia w innym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Ale ten temat zlazł na manowce.. łohoho :wink: z powrotem proszę państwa my tu o "szamolocie" z gazety dyskutujemy :wink: I tak przy okazji jeżeli orginał ma 11,20m rozpiętości to w skali 1.10 model będzie miał 1,43cm...? cienki z matmy jestem coś mi nie wychodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 11.2m / 10 = 1.12 m 11.2m / 8 = 1.4 m mówisz więc o skali 1:8 :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Przepraszam jakoś tak się pomyliłem - oczywiście szkoda mi kupujacych! Jak bym miał 4 numery pewnie też bym je za stówke sprzedał . CloneTrooper wybacz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Nkreis84, to wychodzi na to że DA tak jak ja nawet przeskalować nie potrafią :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyski Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Witam wszystkich, Kolejny filmik Made In DeAgostini: Budowa kadłuba samolotu. http://www.youtube.com/watch?v=-yGBjLhxD34 pozdrowienia skyski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 W dziale dotyczącym budowy modelu pojawił się post nt. m.in. przewidywanego nadajnika: [...] W numerze 7 pojawiła się krótka charakterystyka nadajnika sterującego lotem modelu Spitfire'a: 1. Częstotliwość przebiegu nośnego: pasmo 41 MHz. 2. Moc sygnału radiowego na wejściu do anteny: 300 mW ?50 mW (napięcie zasilania 9,6 V). 3. Zasilanie 9,6 V: 150 mA ?30 mA. 4. Napięcie zasilania: minimalne - 8,0 V, maksymalne - 13,5 V. 5. Maksymalna zmiana przebiegu nośnego o częstotliwości modulowanej: 2,8 kHz. 6. Szerokość pasma sygnatu RF: ? 10 kHz, ?50 dB. 7. Liczba kanatów: 4. 8. Środek kanałów (drążek sterujący w pozycji neutralnej): 1,5 ms ?20-s. 9. W górnej części nadajnika znajdują się lampki pokazujące stopień naładowania baterii: - zapalona prawa lampka: napięcie powyżej 9,3 V (HIGH), - zapalona środkowa lampka: napięcie w przedziale 8,9-9,3 V (działanie normalne), - zapalona lewa lampka: napięcie poniżej 8,9 V (LOW). skyski Jako że tamten temat ma być poświęcony opisowi budowy, a ten trochę przystopował, cytuję odpowiedzi i zapraszam do dyskusji Może by ich dla sportu podkablować do prokuratora za nielegalne w Polsce pasmo? Kojot: może z tym pasmem to nie kablować. Przynajmniej co co to kupili nie będą nam zakłócać. Jeśli komuś innemu będą, to jak ten zgłosi do UKE to będziemy mogli poczytać w jakimś Superexpresie jakto domorosły modelarz wywołuje np napady epilepsji u kur :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 no to ja cos znowu pobazgram Moja wypowiedz dotyczyc bedzie opisu nadajnika... Przeczytalem opis "apki" ze 3 razy i stwierdzam, ze tak szczegolowych opisow n.t. Sprzetu to nawet Multiplex nie zamieszcza ... Zastanawiam sie ile musialbym doplacic - aby wymienic swoja 35mhz mc 3010 profi o nieznanych parametrach (ktorych znajomosc do latania jest niezbedna !!!) na powyzej opisany cud technologiczny. Czy moglby mi ktos opisac jak prostemu czlowiekowi - o co w tym opisie chodzi ??? Uzyte slownictwo mnie przerasta niestety, a nieznajomosc czegostam w zerowym polozeniu draga w mojej "apce" - nie pozwala mi spac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.