Lord Rzeźnik Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Nie wiem jak Ty to robisz, ale tego sobie nie wyobrażam... A smarowałeś kiedyś chleb masłem ? Podobnie to u mnie wygląda :] Żywicy używasz za dużo!!! 30 gram to starczy na obie połówki. A 114 gram to waga dla modelu 1,5 metra . . . Masz rację, tym bardziej, że cały model ma ważyć 160g BTW. Gdzie kupić ogniwa i jaki lepsze, mi-mh czy ni-cd o pojemnosci 200-300 mah, takie, zeby sie zmiescily na wysokosc 2 cm? Moze to byc pakiet do telefonu przenosnego 3 cell + 1/2 cel wyprute z drugiego, takiego samego ? Bo widzialem takowy w sklepie z "duperelami" (nie mylic z wszystko po 4.50) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ja swoje kupuje w mixmodel.pl ale można i kupić w batimexie. KK: ale smarując w podany sposób można uszkodzić strukturę włókna dlatego lepiej się sprawdzają wałki bo można dużo lepiej przesączyć tkaninę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 25 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Następny model zrobię już wałkiem ;] Teraz troche foek(ladują sie) i danych Masa kadłub+ stateczniki + 1/2 płata to 85g + drugi płat(jesli wyjdzie mi taki sam) 49g =144g Do tego nalezt dodac 2x serwa 6g, odbiornik 10-7g ,mocowania i całą drobnicę, pakiet, serwo 8g na lotki, blablabla stawiam na 180 -190 g, czyli nie sztaba olowiu, nie cegla, tylko pustak . Niestety nie DLG.... Fotki Skrzydełko wyszło podobnie, jak stateczniki. Pod koniec roboty zrobię wykończenie i polatam te dziury :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Stan z dzisiaj: Masa: około 130g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Mały update: lotki w budowie, model gotowy w 90%, ale nie mam totalnie czasu na budowę, odkąd się szkoła zaczęła ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam Model już gotowy od tygodnia, 3 dni temu przyszły ogniwa na pakiety.Z Masy oczywiście zadowolony nie jestem, boję się, że jak w kogoś wlecę, to po prostu go ubiję, jak kreta :? . Zakładając prędkość 30 km/h energia, jaką model przekaże "celowi" będzie równa 99 J (jeśli dobrze obliczyłem : E=1/2 m*V*V) ,dla tego masy na tacy nie podam :wink: .Zważywszy, na powierzchnię czubka modelu, będzie to równe strzałowi z dobrej wiatrówki :D:D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 jesli utrzymujesz swoje 30 km/h to sie mocno walnałes bo prawdziwy jest ten wzor dla jednostek podstawowych czyli predkosc trzeba przeliczyc na m/s czyli jest to 8,3m/s co daje wage 2,85 kg czyli duzo. domniemam ze chodziło Ci o 30m/s co jest z kolei zabójcza predkoscia bo jest to 108 km/h czyli jak dla tego modeliku bardzo duzo predkosc niemniej jednak waga w tym wypadku wydaje sie byc przystepna bo 220 g to nie wiele (choc nie wiem jak duzy jest ten modelik) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 6 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Ok, walnąłem się ;]...Efekt grania przez cały dzień, jestem "lekko przymulony" i myślami biegam z AK-47 po pustyni....Poprostu 220g !!!!!!!! :mrgreen: :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jak dla tego modelu 220 gram to rzeczywiście istna cegła Ale jak na pierwszy model w technice laminatowej to duży sukces :-D BTW: 108 km/h można osiągnąć przy rzucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zakładając prędkość 30 km/h energia, jaką model przekaże "celowi" będzie równa 99 J zatem Rafał chyba chodziło juz o lot prosto liniowy a nie wyrzut i tutaj 108km/h to niezle by go trzeba było dusic zeby to osiagnał a swoja droga 108 przy wyrzucie chyba faktycznie jest do osiagniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Dzięki, Rafał. Niedługo dam jakiś filmik, jak się pogoda ulotni oraz moje przeziębienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 No u jest 1/2 oblotu ;p .Tytuł filmu mówi sam za siebie... http://pl.youtube.com/watch?v=2I1NM09o778&feature=channel_page Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Edit: to chyba nie było zimno.Kilka dni temu odkopałem ten model i sprawdziłem wszystko dokładnie. Za słaba sprężynka na SW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Masz złe wywazenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Dzisiaj udało mi się znaleźć kamerzystę więc oto filmik- jak nie należy rzucać F3K: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalw1984 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 witam też mam plany z tego źródełka ale nie mogę nigdzie znaleśc co muszę kupic może mi ktoś pomóc w zrobieniu listy (żeby się nie motac w sklepie) ale skrzydła wolę zrobic żeberkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.