pablomaks2 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam Szukam kawałka pasa startowego w okolicach Oławy w dolnośląskim. Kończę prace przy spicie (ten na awatarze) i szukam kawałka pasa do startów i lądowań. W oko wpadł mi Skarbimierz koło Brzegu, czy ktoś się orientuje jak jest z dostępnością tego lotniska? Ktoś lata? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witaj byłem tam raz (przy okazji pozbawiając podwozia mojego Decathlona). Jeśli nie jeżdżą motory i nikt nie ćwiczy podejść do lądowania (normalnymi płatowcami) to masz betonowy pas startowy. jeśli którykolwiek z tych warunków nie jest spełniony to masz do dyspozycji trochę łąki, strzyżonej chyba przez kogoś od czasu do czasu. z wjazdem jako takim problemów nie ma. Daj znać kiedy się wybierasz, chętnie potowarzyszę (przy okazji dokumentację foto zrobię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Ja tam bywam dość często (np. zaraz się wybieram), pas jest w niezłym stanie, ja startuję modelem na kółeczkach o śr. 3cm. W sumie jest jedno bardzo dobre miejsce do latania gdzie również startują i lądują czasami awionetki i motolotnie, więc miejsca jest wystarczająco nawet dla największych modeli. Ja korzystam jeszcze z dwóch miejsc gdzie zmieszczą się z powodzeniem średnie maszyny. A to ze względu na to co napisał Paweł, czasami kręcą się tam motocykliści, aby powyżywać się na swoich maszynach. Uczą się tam jeździć też kierowcy. Ale najczęściej w godzinach południowych w tygodniu jest spokój (czyt. pusto), dopiero po południu robi się tam ruch. Jeśli chcesz zobaczyć jak to mniej - więcej wygląda, to na tych filmikach coś widać: - pierwsza część filmu jest kręcona na wąskim pasie, a druga (tak od 3:32) jest kręcona na tym najszerszym pasie, jest to najlepsze miejsce do latania. - te loty odbyły się na innym, też wąskim pasie. Jak masz jakieś pytania to śmiało pisz, no i gdy będzie zbliżał się oblot to mi również daj znać, chętnie bym to obejrzał :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.