RydzuM Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Witam, Posiadam model samolotu akrobacyjnego pod silnik 20 cm o profilowym kadłubie i chciałbym stworzyć jego kopię do późniejszej budowy bez zrywania folii z kadłuba i skrzydeł. Czy doświadczeni modelarze mogą mi jakoś pomóc? Zdjęcie jest tylko poglądowe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Zrób zdjęcia w czterech rzutach, z góry i z dołu, z przodu i z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDY.57 Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Za doświadczony to ja nie jestem,ale myślę,że najprościej to: -w miarę sztywny karton,wyciąć miejsce na skrzydło i statecznik poziomy -przyłożyć,zaznaczyć jakiś punkt odniesienia i obrysować. Podobnie ze skrzydłem. By nie utrudniać sobie życia przykładasz nowy karton ustalasz względem punktu odniesienia i ołówkiem przyklejonym do dystansu (troszkę więcej niż połowa grubości skrzydła) obrysowujesz. Tak z innymi elementami które są Ci potrzebne. Trzeba tylko dokładnie przemyśleć punkty odniesienia. Po dopasowaniu masz prawie oryginalne rysunki. Wydaje się najprostsze,najtańsze i chyba najszybsze, bo wszystko powinieneś znależć w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi