RydzuM Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Witam, Posiadam model samolotu akrobacyjnego pod silnik 20 cm o profilowym kadłubie i chciałbym stworzyć jego kopię do późniejszej budowy bez zrywania folii z kadłuba i skrzydeł. Czy doświadczeni modelarze mogą mi jakoś pomóc? Zdjęcie jest tylko poglądowe. Pozdrawiam
stema Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Zrób zdjęcia w czterech rzutach, z góry i z dołu, z przodu i z boku.
ANDY.57 Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 Za doświadczony to ja nie jestem,ale myślę,że najprościej to: -w miarę sztywny karton,wyciąć miejsce na skrzydło i statecznik poziomy -przyłożyć,zaznaczyć jakiś punkt odniesienia i obrysować. Podobnie ze skrzydłem. By nie utrudniać sobie życia przykładasz nowy karton ustalasz względem punktu odniesienia i ołówkiem przyklejonym do dystansu (troszkę więcej niż połowa grubości skrzydła) obrysowujesz. Tak z innymi elementami które są Ci potrzebne. Trzeba tylko dokładnie przemyśleć punkty odniesienia. Po dopasowaniu masz prawie oryginalne rysunki. Wydaje się najprostsze,najtańsze i chyba najszybsze, bo wszystko powinieneś znależć w domu.
Rekomendowane odpowiedzi