Marek_G Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam serdecznie wszystkich, którzy są uczestnikami tegoż forum, bądź na nie choćby tylko zaglądają. Jestem wychowankiem modelarskim książek autorstwa, było nie było swego czasu guru modelarstwa lotniczego, p W. Schiera. „ABC Miniaturowego Lotnictwa” oraz „Miniaturowe Lotnictwo” to na ówczesne czasy książkowe kompendium podstaw wiedzy modelarskiej. Młodzieńcze modelowanie skończyło się na szkolnym modelu na uwięzi o wdzięcznej nazwie „Żuk”. Powrót po latach do modelarstwa, tym razem już RC. Informacje z Polskiej Witryny Modelarskiej, a także ze stron internetowych członków braci modelarskiej, także członków niniejszego forum, a w szczególności Krzysztofa „kojota” pokierowały losami wejścia w RC. A więc na początek był „Multi” z firmy SAU, później motoszybowiec „Zefirek E” z Model Making. W sumie jednak pojęcie o lataniu z racji wyposażenia we wszystkie elementy sterowania dał wyposażony w silnik bezszczotkowy multipletowy „Minimag” – szczerze polecam wszystkim początkującym. Póżniej pojawił się jeszcze „LOOP” kol. Pieńkowskiego. Na dzień dzisiejszy z latających modeli są motoszybowce „Easy Glider” oraz „MAX” p. Leszka Kwarcińskiego a także czeska „Extra” wytwórni VA-Models. W chwili obecnej uczestnik podwarszawskiego lotniska Parzniew – niestety z braku czasu ostatnio prawie nieaktywny. Impulsem zaś do zaistnienia na forum stał się dość przypadkowy fakt wejścia w posiadanie śmigłowca Hurricane 550. Realistyczne podejście do zabawy śmigłowcami wymusiło na początek konieczność zakupu „Lamy” by zobaczyć z czym w ogóle mam do czynienia. Póki co zabawa Lamą jest przednia, zwłaszcza na dworze podczas późnowieczornych spacerów z psem – wtedy nie ma wiatru. Witam raz jeszcze i pozdrawiam. Marek Gierałtowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam Marku na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 To się nazywa "zrobić pierwsze wrażenie". Witaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Również witam na forum . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witamy, panie Marku :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 No dobra, na lotnisku się nie widzimy, bo obaj tam nie bywamy, to choć tutaj... Cześć Marku, Napisz coś o tym Huraganie, ja też właśnie kombinuję nad elektrycznym śmigłowcem, choć rozmiar mniejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witaj Marek:D Widze że kolejny z lotniska co tylko jest członkiem nie użytkownikiem:P Może tu częściej się spotkamy niż w Parzniewie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_G Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Piękne dzięki wszystkim za przywitania. Chyba rzeczywiście w tej chwili łatwiej jest napisać coś na forum, niż wybrać się na lotnisko. Stąd też pewnie jakiś pomysł ze śmigłowcami, bo póki co wymagają mniej miejsca - nawet pokój, kotytarz czy też trawnik przed domem. Marcus – jak ja, tak pewnie i ty zdążyłeś się zorientować, iż na tym forum zwracamy się do siebie na ty. Nie łamy tych zasad, a ja przynajmniej trochę się odmłodzę. Raz jeszcze pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Marek dziś pogoda rewelacja to idź w moje ślady i na lotnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Dobrze, będę się do tego stosował, Marku :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.