Bonczek Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Czołem! W innym wątku kilka osób pytało się o model Murloc ze stajni Morlock Family. Jako, że stałem się jego posiadaczem zakładam odpowiedni temat. Na początku chciałbym odnieść się do opinii jakoby ze sklepem Morlock Family nie dało się skontaktować. Ja chęć zakupu modelu wyraziłem w środę nocą, a paczka czekała na mnie w poniedziałek. No szybciej to się chyba fizycznie nie da Więc jeśli chodzi o kontakt ze sprzedającym - bez zastrzeżeń. Co znalazłem w pudełku: Przekrój kadłuba, szczerze mówiąc wydawało mi się, że jest nieco szerszy: Wszystkie pianki ważą razem 264g: W środku znajduje się również cała niezbędna galanteria, pręty do usztywnień oraz instrukcja obrazkowa na płycie CD. Budowa modelu ruszy jak zakończę pracę przy trenerku (w idealnym świecie - przyszły tydzień): Co do planowanego wyposażenia: 1. silnik + regulator - pomyślimy w momencie kiedy Mugol będzie w większości gotowy, aby dobrać zespół napędowy do wagi modelu 2. pakiety 3S 1350mAh 3. 4 serwa TowerPro 9g Jeśli macie jakieś pytania co do zawartości pudła - proszę śmiało pytać, postaram się pomóc Pozdrawiam, Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Moi drodzy, poprawiłem fotki bo coś się photobucket zbuntował i chyba po wielu latach zmienię hosting, nieważne. Trener skończony i oblatany więc mogę zacząć spokojnie dłubać Mugola. Pytanko co do silnika. Producent zaleca, cytuję: "Silnik klasy 2830 np. Keda KA22 – 15M(1050KV) lub Turnigy C2830 (1050KV) lub podobny + śmigło 10x4,7" Który wybrać? -RAY C2830-1050 1050KV 140W -TURNIGY D2830 KV1000 Może polecicie jakiś inny motorek dostępny na polskim rynku? Pozdrawiam, Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 https://abc-rc.pl/silnik-abc-power-a2212-1000kv-195w - to jest praktycznie to samo, co ten Turnigy (może odrobinę słabszy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 O! Doskonale, dziękuję za rekomendację Mam regiel 20A, w opisie sugerują 18A, więc powinno bezstresowo to śmigać, czyż nie? Pozdrawiam, Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Oczywiście, ja używam tych silników z regulatorami Dualsky 22A Lite - i nie są nawet ciepłe po wylądowaniu. 20A też da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi