michcio88 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Mam silnik Emax 2822 i pakiet http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=613 . Jak podłączam wszystko to silnik chwile pracuje super a następnie słabnie. Czy to wina słabo naładowanego pakietu czy raczej ze jest on za slaby na ten silnik ? Jeżeli pakiet jest dobrze dobrany to na ile starczy latania (mniej więcej ?? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Jakie smiglo - ewentualnie jaki masz pobor pradu ? czy ustawiles w reglu zasilanie nimh ? bo jezeli masz ustawione lipo - to moze regiel odcina bo widzi rozladowany lipo zamiast naladowany nimh. Objaw jakby dzialanie funkcji soft cut-off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Śmigło firmy Master Aierscrew 7X4. Jak bym chciał przeprogramować żeby silnik wiedział że to jest Ni Mh to bym musiał kupić jakaś kartę programującą ?? Ile ten silnik może chodzić na takim pakiecie ?? (mniej wiecej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Jak bym chciał przeprogramować żeby silnik wiedział że to jest Ni Mh to bym musiał kupić jakaś kartę programującą To regulator musi wiedziec - silnikowi jest obojetne Musisz sprawdzic jaki masz regulator, czy ma opcje obslugi nimh. Zazwyczaj nie trzeba, ale pokazaly sie ostatnio regle z bardzo ograniczonymi mozliwosciami programowania bez karty. Śmigło firmy Master Aierscrew 7X4 Ile ten silnik może chodzić na takim pakiecie ?? (mniej wiecej) Wrzuc te dane do motocalca - ja na tym lapku nie mam ... i wszystko Ci pokaze. Patrzylem na jakies dane w necie, ale niestety nie znam kV. Zreszta - potraktuj to jako prace domowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Fakt programuje sie regiel oblsuguje na szczęście mój pakiet http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=23_63&products_id=116 Co do motoclaca za bardzo nie wiem jak go obsłużyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Jak juz Ci dziala - to mozesz wlaczyc i zmierzyc A motocalciem pobaw sie z ciekawosci Ja tylko najprostrze rzeczy umiem - wlaczyc i wylaczyc XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 i śmigło zmień spokojnie na 9x6 bo do tego za małe... ja do Emaxa 2812 używam 7x6 przy pakiecie 3S a Ty masz mniejsze obroty w mniejsze napięcie więc spokojnie 9x5, 10x4 śmigiełko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Hmmmm to śmigiełko trochę już poleżało u mnie ale na opakowaniu piszą ze spokojnie może być użyte w silnikach klasy 400 - 550 czyli praktycznie mówiąc nadaje sie do Emaxa ale przetestuje inne bo mam jeszcze 8x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.