Skocz do zawartości

Nowicjusz z Krakowa przed pierwszym lotem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, powoli zaczynam przygodę z modelami RC. Żona kupiła mi zestaw Pioneer II, taki:

https://abc-rc.pl/model-pioneer-1400mm-trenerek-rtf

Pan w sklepie który bardzo się angażował polecił abym zdecydowanie nie zaczynał tym latać samemu tylko z doświadczonym modelarzem. Mieszkam w Krakowie, dzielnica Ruczaj. Jeśli jest tutaj jakiś modelarz który chciałby pomóc żółtodziobowi to bardzo proszę o kontakt. Podobno gdzieś w moim rejonie było lotnisko dla modelarzy.

Znalazłem taki artykuł o tym modelu http://www.motylasty.pl/totopion.html

biorę się za lekturę a potem za składanie modelu

pozdrawiam!!

Opublikowano

Cześć, przejedź się na tzw. "śmietnik" czyli stara łąka modelarską na Ruczaju (a raczej to już dzielnica Pychowice, ale sąsiaduje z Ruczajem), dojazd od strony Tynieckiej, wjedź w ul. Jemiołową lub Rodzinną i jedź do końca aż się skończy asfalt, droga gruntowa nosi nazwę ul. Skotnickiej, przejedź nią jeszcze z 50m i pozostaw auto przed takim kilkumetrowym wzniesieniem (są tam dość strome wjazdy do góry raczej dla quadów, crossów i terenówek). Wdrap się na górę i przed Tobą ukaże się duża trawiasta łąka na wzgórzu, idealna do oblatania modelu ;)

Tu masz mapkę: http://www.drony-krakow.pl/gdzie-latac

Pozdrawiam!

Opublikowano

Cześć Mig, dziękuję za odpowiedź. Czy spotkam tam kogoś chętnego do pomocy i odpowiedzi na proste pytania?;) Czy w soboty i niedziele są tam modelarze?

Opublikowano

Spotkasz raczej jak się z kimś umówisz. Kiedyś tam latało w każdy weekend wielu modelarzy, teraz to raczej rzadkość niestety. 

Opublikowano

Czekam w takim razie, może ktoś przeczyta ten temat i zaoferuje swoją pomoc;) Ewentualnie na innym lotnisku w Krakowie i okolicach.

Opublikowano

Aktualnie jestem kilka dni po ślubie i będę dopiero dostępny w przyszłym tygodniu. Może być w tygodniu, dostosuję się. Dziękuję????

Opublikowano

Aktualnie jestem kilka dni po ślubie i będę dopiero dostępny w przyszłym tygodniu. Może być w tygodniu, dostosuję się. Dziękuję

OK, dawaj znać jak będziesz mógł w tygodniu z rana, wtedy mam zwykle 1-2h czasu na wypad i loty.

Opublikowano

Ja również chętnie pomogę. Tylko latam w okolicach fortu Marszowiec. Jak nie wypali z Kolegą Michałem, to możemy się umówić w jakieś pogodne popołudnie lub w sobotę/niedzielę.

Opublikowano

Dzisiaj wieczorem planuję złożyć model Pioneer II. Zobaczmy ile mi to zajmie i kiedy będzie gotowy do pierwszych lotów. Jest to zestaw rtf, mam nadzieję że dam radę. Jest to mój pierwszy model rc z jakim mam do czynienia.

Opublikowano

Dzisiaj wieczorem planuję złożyć model Pioneer II. Zobaczmy ile mi to zajmie i kiedy będzie gotowy do pierwszych lotów. Jest to zestaw rtf, mam nadzieję że dam radę. Jest to mój pierwszy model rc z jakim mam do czynienia.

Wczoraj wieczorem zabrałem się za składanie modelu. Podobno jest do bardzo łatwy model ale pytań miałem więcej niż odpowiedzi :( Instrukcja niestety jest bardzo słaba i wybrakowana. Poskładałem wszystko do kupy tak jak mi się wydawało, że będzie dobrze. Czekam na odzew kolegi Mig na PW na oglądnięcie tego co poskładałem i poprawki oraz pokazanie jak się tym posługiwać. Nawet w instrukcji jest opisane, żeby poprosić do pomocy doświadczonego modelarza ;).  Jeśli jest jeszcze ktoś kto lata na śmietniku na skotnikach i chciałby pomóc to proszę o kontakt. komar1967 bardzo dziękuję za ofertę. Na pewno w przyszłości skorzystam!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.