tomekr Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Ponieważ brak jest dobrej pogody do lotów moim nowym modelem dokonałem kilku zmian. Dotarlo nowe podwozie węglowe które zamontowalem i poprawiłem mocowanie osłony silnika. W zasadzie oslonę silnika skrócilem o jakieś 7mm, przeszlifowałem od środka i zaokrągliłem krawędzie kadłuba dopasowujęc lepiej do osłony silnika, na koniec cofnełem pakiet napędowy do tyłu, tak że ŚĆ wypada 5mm za tylną krawędzą dźwigara. Mam nadzieję że zmniejszy to skłonność do pochylania się modelu na nos przy kołowaniu i starcie, oraz nie pogorszy stateczności modelu. Operacje te odchudziły model o 100g i waży obecnie 2010g. Odchudziłem również film z lotu, jest to to samo tylko mniejsze. film z lotu Kataną wmv 1,8MB 2min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 tomekr gdzie ty masz te filmy bo jak próbuje je pobrać to wyskakuje mi, że witryna na której się znajdują została zgłoszona jako ,,dokonująca ataków", a wolałbym nie sprawdzać czy tak faktycznie jest :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Generalnie jest to host do przechowywania plików www.freewebtown.com , podawane linki są do moich plików, tak że nie powinno być problemów. Pewnie są tam pliki które dokonują ataków, ale nie moje, tym bardziej, że zazwyczaj sprawdzam czy plik daje się ściągnąć i otworzyć, to wtedy zauważył bym jak coś byłoby nie tak. Zapewniam przed chwilą ściągałem i porównałem plik katana1lite.wmv z oryginałem są identyczne. Ponadto to są linki do konkretnych plików a nie strony z prezentacją, która jest łatwiej zmodyfikować w opisywanym celu. Jak na razie nie widzę problemu w ściąganiu plików z zamieszczonych linków. Właściwie nie korzystam z witryn takich jak YouTube bo tam nie mam wpływu na format zamieszczonych plików i prościej mi przez serwer ftp przenieść te pliki do hosta frewebtown. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Pojawia się napis: Niby można wcisnąć "Zignoruj" ale ja wolę nie ryzykować. Przerzuć gdzieś te pliki - np. na Vimeo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Powiem szczerze, że pierwszy raz widzę taki ekran, spróbuję przerzucić te pliki gdzie indziej, ale tam mam zgromadzone z 300-400MB plików :evil: i linki z innych postów, ciężko to przerobić wszystko :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Czy dalej po kliknięciu linku do filmu, pokazuje się ostrzeżenie o stronie dkonującej ataków ? Ja z kilku komputerów nie mialem żadnych ostrzeżeń w czasie ostatnich 2-3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Si senior Taki komunikat pokazuje się przy użyciu firefoxa a Ty może na tych komputerach używasz zawodnego eksplorera made by Windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 4 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 kr3cik, Zgadza się, nie używałem firefoxa tylko zawodnego IE7 + nakładka Maxthon. Na razie nie bardzo mam czas przenosić wszystko gdzie indziej. Poki co zdjęcia otwierają się dobrze, tak, że tylko z filmikami jest problem, a kolejna rejestracja na kolejnym hoście np YouTube nie podoba mi się. Ciekaw jestem czy jest to związane z całą masą spamu który może później trafiać za pośrednictwem wlaśnie np YouTube? Tego się najbardziej obawiam i to mnie powstrzymuje przed rejestracją na tego typu witrynach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 sproboj uzywac vimeo.com... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Mam konto na Vimeo i YouTube i nie zauważyłem żeby trafiał do mnie jakiś spam. Na IE sprawdzałem adres z filmem i jest wszystko OK,pyta się gdzie zapisać bez tego komunikatu o takach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Ostatnio udało mi się zmontować filmik z lotu kataną i zamieścić na YouTubie oto link Przy okazji dawno nie zaglądałem ty i widzę, że www.freewebtown padło i czeka mnie sporo pracy z zmianą lokalizacji obrazków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZ Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Gratuluje pilotowi. Figury ladnie nakreslone i idealnie zatrzymane. Po prostu SUPER! No i ta muzyczka ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Gratuluje pilotowi. Figury ladnie nakreslone i idealnie zatrzymane. Po prostu SUPER! No i ta muzyczka ... Miło to słyszeć, dzięki. Powiadomię Kamila, że ładnie lata - można obejrzeć też jak Kamil lata swoim ParkMasterem http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=216541 (też moj film na Youtubie z resztą pierwszy wstawiony tam). Co do muzyczki to jest to Sophie Zelmani i pasowało mi to pod ten filmik i też się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Akurat w przypadku tego modelu pilot nie jest wymagany:) Sama tak lata-ja tam stoje tylko dla formalnosci:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.