stan1906 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam, pierwsze loty to i pierwsze krety. Potrzebuję skleić dziób w pioneerze II zrobionym z epp. Skleić Uhu por a potem taśma? jeśli tak to jaka? na pewno wzmocnię też skrzydła tym: https://abc-rc.pl/Folia-softtouche Proszę o porady i opinie. tymczasem zabieram się za lekturę motylastego jak postępować z epp i depronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Powtykać patyczki od szaszłyków lub zwykłe wykałaczki i skleić tym klejem co napisałeś. Taśmą tylko natarcie okleić aby się nie uszkodziły za szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan1906 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Taśma do pakowania paczek/szara mocna/ czy jakaś specjalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zwykłą taśmą przezroczystą dawałem i rezultat zachwycający:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Ja wrzucałem do wrzątku i jadłem obiad. Po obiedzie kleiłem na CA. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Patyczkami od szaszłyków lub wykałaczkami robisz stelaż aby konstrukcja w czasie klejenia schnięcia się nie rozjechała.kliesz uhu por lub Ca np z przyspieszaczem. Taśmę natarcia (może być szara może byk kolor a może być zbrojona.) Na spód kadłuba taśma w celu ochrony. Ale jeśli będziesz stosował folie z linku na skrzydła i kadłub to taśma klejąca raczej zbędna albo traktowana jak dodatek zabezpieczający. Nigdy nie prasowałem zwykłej przezroczystej taśmy może efekt być podobny do tej folii z linku. Trzeba spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Na natarcia świetna jest taśma pakowa + żelazko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi