stan1906 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Witam, pierwsze loty to i pierwsze krety. Potrzebuję skleić dziób w pioneerze II zrobionym z epp. Skleić Uhu por a potem taśma? jeśli tak to jaka? na pewno wzmocnię też skrzydła tym: https://abc-rc.pl/Folia-softtouche Proszę o porady i opinie. tymczasem zabieram się za lekturę motylastego jak postępować z epp i depronem.
Matijus Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Powtykać patyczki od szaszłyków lub zwykłe wykałaczki i skleić tym klejem co napisałeś. Taśmą tylko natarcie okleić aby się nie uszkodziły za szybko.
stan1906 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Taśma do pakowania paczek/szara mocna/ czy jakaś specjalna?
Matijus Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zwykłą taśmą przezroczystą dawałem i rezultat zachwycający:)
CichyBart Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Ja wrzucałem do wrzątku i jadłem obiad. Po obiedzie kleiłem na CA. 1
Wenar Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Patyczkami od szaszłyków lub wykałaczkami robisz stelaż aby konstrukcja w czasie klejenia schnięcia się nie rozjechała.kliesz uhu por lub Ca np z przyspieszaczem. Taśmę natarcia (może być szara może byk kolor a może być zbrojona.) Na spód kadłuba taśma w celu ochrony. Ale jeśli będziesz stosował folie z linku na skrzydła i kadłub to taśma klejąca raczej zbędna albo traktowana jak dodatek zabezpieczający. Nigdy nie prasowałem zwykłej przezroczystej taśmy może efekt być podobny do tej folii z linku. Trzeba spróbować
CichyBart Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Na natarcia świetna jest taśma pakowa + żelazko.
Rekomendowane odpowiedzi