Slawek_9000 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 witam, mam pytanie czy ktoś wie- mój stary kabel z futaby do PC przez USB miał taką wtyczką DIN, przelutowałem na mini jack (zgodnie z sugestiami z tego foro) i nie działa- symulator nie wykrywa żadnych ruchów drażkami. Czy to jest inny system w futabie T6 a spektrum, czy też coś trzeba może ustawić w nadajniku (np. w futabie trzeba było przełączyć z PCM na PPM). pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitlab Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 stary kabel z futaby do PC przez USB miał taką wtyczką DIN, przelutowałem na mini jack i nie działa. Czy to jest inny system w futabie T6 a spektrum Tak. Futaba jak większość cywilizowanych nadajników ma sygnał pozytywny względem masy a JR'y i Spektrum mają negatywny. Zamień kolejność przewodów w kablu (PPM na masę a masa na PPM). Zmieni się biegunowość (będzie dodatni względem masy) kosztem zmiany polaryzacji (sygnał negatywny (aktywny niski) na pozytywny (aktywny wysoki)), ale to nie powinno być problemem dla interfejsu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 właśnie że uczyniłem to już wczoraj, posiłkując się wiedzą z neta, i nie zadziałało. Chyba interfejs pojedzie do serwisu, może jakiś inszy typ by zadziałał. anyway, dzięki za radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.