Kapitan90 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 WitamPanowie jako że dopiero wchodzę temat składania modeli zacząłem od modelu EPP Extra 330sc z tego tematu : http://pfmrc.eu/index.php?/topic/69861-extra-330sc-va-models-szersze%C5%84/Mam problem mianowicie taki : Podczas lotu z włączonym silnikiem model samoczynnie zatacza cyrkiel w lewo owszem zbytnio nie przeszkadza mi to w locie bo koryguje SK tą tendencję ale nie ukrywam ze spokoju mi to nie daje . Czy ktoś mógłby mi poradzić na co zwrócić uwagę aby wyeliminować ten problem ? Niestety skłon i wykłon ustawiałem tak pi razy drzwi. Dwie podkładki na górze jedna na dole robiąc wykłon w prawo być może że za mało ?Proszę o sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Witam Panowie jako że dopiero wchodzę temat składania modeli zacząłem od modelu EPP Extra 330sc z tego tematu : http://pfmrc.eu/index.php?/topic/69861-extra-330sc-va-models-szersze%C5%84/ Mam problem mianowicie taki : Podczas lotu z włączonym silnikiem model samoczynnie zatacza cyrkiel w lewo owszem zbytnio nie przeszkadza mi to w locie bo koryguje SK tą tendencję ale nie ukrywam ze spokoju mi to nie daje . Czy ktoś mógłby mi poradzić na co zwrócić uwagę aby wyeliminować ten problem ? Niestety skłon i wykłon ustawiałem tak pi razy drzwi. Dwie podkładki na górze jedna na dole robiąc wykłon w prawo być może że za mało ? Proszę o sugestie. Jak bez silnika nie skręca to wina zbyt małego skłonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jak bez silnika nie skręca to wina zbyt małego skłonu. ...wykłonu skłon "góra - dół", wykłon "lewo-prawo". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 ...wykłonu skłon "góra - dół", wykłon "lewo-prawo". No tak... sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Nie ma takiej opcji - zbytnio mi to nie przeszkadza i koryguję SK... Każdy model musi latać idealnie równo - zwłaszcza akrobat. Tak jak poprzednicy pisali. Jak bez gazu lub na niskim gazie (40-50%) leci prosto a przy dodaniu skręca w L to - regulujesz wykłon silnika tak aby odchylić silnik w prawo. Analogicznie gdy np. model leci prosto na 40-50% gazu a jak dodasz na maksa to zadziera do góry to regulujesz skłon silnika - wtedy w dół. Zawsze przeciwnie do kierunku, w którym leci model. Jak zmienisz śmigło na inne - większe/mniejsze zabawa z regulacją może zacząć się od nowa. Polecam załącznik. Latanie modelami akrobacyjnymi.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 2 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 jeżeli model Ci skręca w locie poziomym to po skorygowaniu wykłonu dalej może go znosić w locie pionowym w góre dlatego takie testy robi się najwygodniej w pionie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi