bigkris Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Witam, niedawno przestalo u mnie padac, opady byly przelotne, wiec mam pytanie czy moge isc latac czy jednak sie wstrzymac? model balsowy, pokryty folia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Ja bym się nie zastanawiał jak to zniesie model. Mnie by raczej ciekawiło jak mokra ziemia wpływa na zmianę zasięgu aparatury. Jakaś zmiana będzie na pewno, bo istotnie zmieni się przewodnictwo gruntu. Niedawno latałem szybowcem przy raczej dobrej pogodzie. Opadów nie było ale trzymałem się chmur burzowych, bo super nosiło. Po wylądowaniu szybowiec był mokry z zewnątrz. W środku nie znalazłem śladów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Witam, niedawno przestalo u mnie padac, opady byly przelotne, wiec mam pytanie czy moge isc latac czy jednak sie wstrzymac? model balsowy, pokryty folia. Można latać, tylko po lądowaniu na mokrej trawie od razu wytrzyj model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 4 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 No i udalo mi sie polatac. niestety niezbyt duzo, nie zrobilem nawet pelnego kregu, tylko pol kregi ale wyrzucalem z reki poniewaz nie dysponuje zadnym holem. mam jeden filmik, wrzuca sie juz, link bedzie w tym poscie jesli uda sie go edytowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Ja latałem w deszczu już nie raz jak i po i póki co nic się moim modelom i radiu nie stało. Czasami zaraz po deszczu są niezłe noszenia. Co do zasięgu to póki co latając dużym szybowcem nie zauważyłem jakiegoś pogorszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Ja w deszczu też latałem i było ok. Problem tylko miałem podczas latania w ostrej mgle nad morzem na zboczu. Gdy wilgoć unosiła się w postaci pary model tracił zasięg i krety były murowane. Nie polecam latać w mgle ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Witam. Dodaje film z latania po deszczu, w galeri sa inne moje filmy, w tym kilka z kabiny LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.