alchemique Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 http://nastik.pl/tm-electra-pro-arc-p-1014.html Witam, jak w temacie. Podoba mi się ten szybolek ale nie wiem co oznacza opis Wyczynowy model elektroszybowca? Chodzi o to ze przecinak czy ze dobry do termiki czy czego? Moze ktos ma jakies informacje na temat tego modelu i chciałby się podzielic? Ewentualnie jakies rady itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Wyczynowy model elektroszybowca oznacza ze moze krecic podstawowa akrobacje szybowcowa. Moj endurance tez tak mogl - a raczej nadal moze ale jeszcze nie sprawdszalem. Z danych podanych na stronie Stoska model powininen byc bardzo dobry do ostrego latania na zboczu i do sredniej i mocnej termiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Błąd - model wyczynowy służy do wyczynu a nie wyczyniania głupot Wyczynowy, przynajmnije w "dużym" szybownictwie, oznacza mniej więcej "o przeznaczeniu zawodniczym, do przelotów, do bicia rekordów". Do akrobacji są modele akrobacyjne. A że model jest określony jako wyczynowy, to nic nie oznacza. Moja depro Extra nie była wyczynowa, a akrobacje kręciła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.