Kwasiu Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Zepsuła mi sie tyrkotka gazu w sanwie vg 6000. Słychać jak przeskakuje ale bardzo słabo a drążek chodzi prawie płynnie. Aparatura jest jeszcze na gwarancji i nie chciałbym jej rozkręcać co może być przyczyną takiego stanu rzeczy??
Gość slawekmod Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 Może poluzowała się blaszka która dotyka zębatki na drążku wewnątrz radia? Bez rozkręcenia się nie obejdzie.
meloow Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 ja mam to samo nie popsuła się tylko wytarła gdyż tak ta "tyrkotka" jest z cienkiej płaszki mosiężnej .... ja od roku się tym nie przejmuje. Jedyne co zrobiłem to podgiąłem blaszke i aby ciężej chodziło.
Kwasiu Opublikowano 8 Września 2008 Autor Opublikowano 8 Września 2008 aparaturę mam od pół roku i nie wiem czy rozkręcać czy tak zostawić jak mówicie??
Gość slawekmod Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 To pytanie bardziej do Marcina.Ja mam FF9 i miałem MC-14 a te bez problemu się rozkręca lub otwiera.
meloow Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 nie obawiaj się rozkręcić nic Ci nie wypadnie itp. Wykręcasz 8 śrubek i zobaczysz mosiężną blaszkę i "tyrkotke". Ową blaszkę podegnił na załamaniu w dół i po problemie.
tikicaca Opublikowano 8 Września 2008 Opublikowano 8 Września 2008 uwazaj tylko jak bedziesz zdejmowal tylni dekiel zeby nie oderwac kabla od trenera, i przy skladaniu dobrze wsun piny od zasilania. Jak dobrze pamietam chyba trzeba antene wykrecic jescze. Terkotke niekiedy wystarczy tylko dorkrecic mocniej i bedzie ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.