Skocz do zawartości

Zepsuta tyrkotka gazu sanwa vg 6000

Kwasiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zepsuła mi sie tyrkotka gazu w sanwie vg 6000. Słychać jak przeskakuje ale bardzo słabo a drążek chodzi prawie płynnie. Aparatura jest jeszcze na gwarancji i nie chciałbym jej rozkręcać co może być przyczyną takiego stanu rzeczy??

Opublikowano

Może poluzowała się blaszka która dotyka zębatki na drążku wewnątrz radia? Bez rozkręcenia się nie obejdzie.

Opublikowano

ja mam to samo nie popsuła się tylko wytarła gdyż tak ta "tyrkotka" jest z cienkiej płaszki mosiężnej .... :( ja od roku się tym nie przejmuje. Jedyne co zrobiłem to podgiąłem blaszke i aby ciężej chodziło.

Opublikowano

To pytanie bardziej do Marcina.Ja mam FF9 i miałem MC-14 a te bez problemu się rozkręca lub otwiera.

Opublikowano

nie obawiaj się rozkręcić nic Ci nie wypadnie itp. Wykręcasz 8 śrubek i zobaczysz mosiężną blaszkę i "tyrkotke". Ową blaszkę podegnił na załamaniu w dół i po problemie.

Opublikowano

uwazaj tylko jak bedziesz zdejmowal tylni dekiel zeby nie oderwac kabla od trenera, i przy skladaniu dobrze wsun piny od zasilania. Jak dobrze pamietam chyba trzeba antene wykrecic jescze. Terkotke niekiedy wystarczy tylko dorkrecic mocniej i bedzie ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.