Jump to content

Zepsuta tyrkotka gazu sanwa vg 6000

Kwasiu

Recommended Posts

Posted

Zepsuła mi sie tyrkotka gazu w sanwie vg 6000. Słychać jak przeskakuje ale bardzo słabo a drążek chodzi prawie płynnie. Aparatura jest jeszcze na gwarancji i nie chciałbym jej rozkręcać co może być przyczyną takiego stanu rzeczy??

Guest slawekmod
Posted

Może poluzowała się blaszka która dotyka zębatki na drążku wewnątrz radia? Bez rozkręcenia się nie obejdzie.

Posted

ja mam to samo nie popsuła się tylko wytarła gdyż tak ta "tyrkotka" jest z cienkiej płaszki mosiężnej .... :( ja od roku się tym nie przejmuje. Jedyne co zrobiłem to podgiąłem blaszke i aby ciężej chodziło.

Guest slawekmod
Posted

To pytanie bardziej do Marcina.Ja mam FF9 i miałem MC-14 a te bez problemu się rozkręca lub otwiera.

Posted

nie obawiaj się rozkręcić nic Ci nie wypadnie itp. Wykręcasz 8 śrubek i zobaczysz mosiężną blaszkę i "tyrkotke". Ową blaszkę podegnił na załamaniu w dół i po problemie.

Posted

uwazaj tylko jak bedziesz zdejmowal tylni dekiel zeby nie oderwac kabla od trenera, i przy skladaniu dobrze wsun piny od zasilania. Jak dobrze pamietam chyba trzeba antene wykrecic jescze. Terkotke niekiedy wystarczy tylko dorkrecic mocniej i bedzie ok

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.