TeniQ Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Witam! Zakupiłem serwo oraz main gear A ( zębatkę? ) i proszę o pomoc w wymianie Porozkręcałem co się dało ale nie da rady tej przekładni? wyjąć to samo z serwem. Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Tą zębatke dolną (ek-0321) trzymają 2 śrubki - odkręć je kółko zejdzie natomiast ta górna zchodzi z całym wałem więc musisz rozebrać głowicę na górze i wysunąć cały element (oś z kołem. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeniQ Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 heh wszystkie śrubki zdjęte... a zębatka siedzi cwaniara :/ heh pokombinuję jeszcze. Może sie zakleszczyła... edit// zębatka wymieniona teraz serwo.... też wymienić na "chama" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Rozkręć wkręty i powinno wyjść ale uważaj na nie co by się nie ukręciły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeniQ Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 OK serwo wymienione! tylko jest mały problem serwo, które zakupiłem różni się odrobinke od tego oryginalnego. Oryginalne serwo ma numer EK2-0508 a zapas ...0500 różni się tym, że... nie pasuje tzn. ma "wypustkę" i nie da rady wsadzić poza tym te białe coś łączące serwo z wirnikiem jest większe ( nie ucięte ). oczywiście tą jedną część zwyczajnie zamienię (śrubka). Moje pytanie to: czy parametry serwa są takie same? piłować "cycka"? przepraszam, że tak marudzę, ale wole się zapytać bo zdając się na panów ze sklepu na bitwy warszawskiej 1920 to by chyba się skończyło na oddaniu im tego " do serwisu" i zapłaceniu ładnych groszy( swoją drogą pan w sklepie się zarzekał, że pasuje na 100%). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Haha oni tam wyczują czy znasz temat czy nie - do mnie sie nie odzywają bo conieco wiem a odwiedzam ich jak jestem w stolicy. A użytkownikowi który pyta czy tak czy nie będą chcieli sprzedać to na czym wiecej zarobią/to co im zalega. Jeśli cycek wygląda na niepotzrebny w prawidłowym działaniu to go śmiało piłuj. Właśnie oglądam to serwo i już widac gdzie był haczyk serwo wycofane z produkcji http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=312 Co do 0608 to różnica jest w wadze o 0,5gr na korzyść 0508, sile serwa o 0,3 kg dla 0500 i nieznacznie szybkości reakcji (o 0.02 sek. ) Jak zamontujesz to będzie działać dobrze wymiary ma te same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeniQ Opublikowano 9 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 kurde robią w wała za takie gówniane pieniądze... smutne ( ale cfanianki mają dobrze zaopatrzony sklep ) ehhh w dodatku sprzedawca taki trochę anemiczny... jakby śniadania nie jadł. Ok biorę te serwo jutro na warsztat do pracy Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.