kossimon Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Taki samolocik zakupiłem na banggood jak w temacie. Wg producenta: masa netto 650g rozpiętość 770mm długość 630mm Sugerowany napęd: 2212 800-1000kV ESC: 20A Serwa: 2x2,5g + 2x5g Śmigło: 7-8" Pakiet: 2-3S 1300-1800 Uznałem, że zrobię jeszcze jedno podejście do chińskich zabawek po BF109 który okazał się ... pomyłką. Jak narazie jestem miło zaskoczony jakością zawartości kit'a. Unboxing: Pudełeczko bardzo ładnie zapakowane - nic nie latało w środku, wszystko w miarę ciasno poukładane: Wszystkie części posegregowane tematycznie: Plany 1:1 + instrukcja obrazkowa - zrzuty z jakiegoś programu graficznego: Waga wszystkich gratów: I bez biżuterii: Laser bardzo dobrej jakości na pierwszy rzut oka: Dwa makieto-upodabniające gotowce: Znalazłem filmik chyba tego samego gotowego: c.d.n. Znalazłem jeszcze dwa zdjęcia: Pierwsze co mi się rzuciło w oczy - po jakiego grzyba tyle tych żeberek - z połową nich by było też wystarczająco sztywno. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Szybki skubaniec jest . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Wkleiłem jednak wszystkie żeberka - sumarycznie ważyły kilka gram. Obecny stan wygląda tak: Na ten moment to co widać na zdjęciach wazy 215 gram. Pozostałe elementy (głównie podwozie, koła, domek, owiewka itp) ważą dodatkowe 140g. Razem 355g Graty: Dwa serwa na lotki ~10g Silnik 60g Regiel 25g Pakiet 120g Odbiornik 6g Razem: 220g To razem 576g Nie wiem co producent miał na myśli jako masę netto - pierwotnie zakładałem, że to model bez elektryki, ale to by oznaczało, że 300g ma ważyć folia - nawet oratex'u to by były ze 3 metry kwadratowe - wydaje mi się trochę za dużo. Długo się zastanawiałem czy kryć czymś lekkim, ale mam właśnie oratex o nazwie fokker red - grzechem by było nie użyć i tak zrobię - wiem, że to 100g na plus. Druga sprawa - instrukcja obrazkowa - ma kilka błędów (na planach jest okey, a na zdjęciach błędy): F22 to F27, F13 to F17, W37 to W36 itd. generalnie 10 błędów znalazłem - elementy są w dobrych miejscach ale złe oznaczenie mają. Laser - błędnie oznaczone 2 elementy Jednego elementu nie znalazłem w ogóle - ale wyciąłem z balsy. Na plus - jest kilka dodatkowych elementów - zwłaszcza tych bardziej delikatnych albo małych. Generalnie zestaw wygląda porządnie - elementy bardzo dobrze do siebie pasują. Jak by nie było tych niedociągnięć to był by super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Model oklejony oratexem fokker red z silnikiem, śmigłem, podwoziem itd. waży 480g. Do tego pakiet 120g, regiel i odbiornik 50 = 650g. Żeby wyważyć musiałem dołożyć 30g ołowiu na dziób. RTF wyszło około 680. Wygląda to tak: Pakiet 1800/11,1 Śmigło 10x5 Silnik foxy C2216-9 1050kv Z testów organoleptycznych w domu mocy powinno być delikatnie za dużo, czyli w sam raz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 fajny , szkoda ze nie nakleiłeś tych czarnych krzyży na białym tle. czekam na film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Proszę: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 bardzo szybki jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi