Skocz do zawartości

Jeti Spin 33 Pro - uszkodzony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Regulator kupiłem jako "nowy" z nowym modelem na allegro.

Po podłączaniu ładnie pika, po dodaniu gazu na początku nie reaguje, w połowie zakresu drążka włączają się wolne obroty (dmucha jak suszarka), do końca zakresu nic się nie zmienia. Silnik działa z 10% mocy w systemie 0/1. Znalazłem instrukcje PL, wykonałem kalibracje drążka, zmieniałem tryby i nic się nie zmienia. Na innym pakiecie, silniku, odbiorniku to samo.

Zanim go wyrzucę czy są jakieś rady?

Opublikowano

Cześć,

jak go będziesz wyrzucał to przeleję Ci za wysyłkę i go wezmę.  ;)

A poważnie. Sprawdź go z Jeti Boxem - wygodne proste programowanie. Ten ESC mam mnóstwo opcji.  

Jak to nie pomoże, napisz do Jeti. Na 99,9% poproszą żebyś go wysłał, zreperują lub odeślą Ci nowy. Tak było z moim Advance 30 - wymienili. 

Opublikowano

Pierwsza rada to skalibrowanie drążka gazu.

Druga to RESET DO USTAWIEŃ FABRYCZNYCH .

Trzecia to  zapakowanie w kopertę i wysłanie do JETI  z opisem uszkodzenia - miałem kilka takich przypadków z różnymi awariami i zawsze wymieniali sprzęt na nowy.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wkurzyłem się i zostawiłem regiel na półce.

Dziś przestałem się obrażać i zrobiłem podejście nr 2 i działa idealnie.

Czary?

Nie - ludzka głupota.

Za pierwszym razem na szybko podpiąłem zasilanie przez krokodylki więc cienkie kable kradły moc.

Dziś zalutowałem odpowiednią wtyczkę i wszystko jest ok.

Regiel idzie na giełdę.

Pozdrawiam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.