senio Posted February 4, 2007 Share Posted February 4, 2007 Witam wszystkich serdecznie. Na imię mam Darek. Młody już nie jestem bo piąta dycha na karku. Za smyka bawiłem się trochę w modelowanie z tego co było kiedyś dostępne w składnicach harcerskich. Najpierw była Jaskółka a po niej jakiś model na uwięzi z silnikiem MK17. Było też kilka innych mniej ambitnych latawców i takich tam innych. Zamiłowanie do modelarstwa i modeli, a w zasadzie do wszelkiego majsterkowania nigdy nie zanikło. Jakieś dwa lata temu wróciła myśl aby znowu sobie polatać. W ciągu tego czasu czytałem z przerwami sporo jak się do tego od nowa zabrać. Czasy kiedy robiłem moje modele na uwięzi odeszły już dawno do lamusa, a wszystko jest zupełnie inaczej. Elektronika materiały itd. Interesują mnie cały czas modele spalinowe. Silniki to mój konik całe życie i najbardziej lubię jak coś warczy . Zacząłem więc po lekturze od kupna używanego choć praktycznie nowego nadajnika Hitec Flash5X. Zainstalowałem FMS i ćwiczę odruchy . Coraz więcej lądowań wychodzi płynnie więc myślę że dam radę. Teraz czas na kompletowanie reszty elektroniki i jakiegoś trenerka aby wiosną polecieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelarzkobi Posted February 4, 2007 Share Posted February 4, 2007 Witaj w gronie modelarzy!!! :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominatorxxxx Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 witaj :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.