Gość Anonymous Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam! Gdzieś mi się obił o oczy wykaz kanałów i częstotliwości do nich przypisanych (albo raczej odwrotnie) ale nie mogę go znaleźć. Mógłby ktoś poratować linkiem? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Szymon, trzeba było wczoraj powiedzieć to dałbym Ci odrazu wykaz kanałów jako dodatek do skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Np tu "tabela kanałów" http://www.emodel.pl/esklep/images/tabela_kanalow.jpg lub tu http://www.rcclub.pl/kanaly/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Hehe, a skąd ja mogłem wiedzieć że dziś będę planował zakup kwarcu? W sklepie nie mają po kanałach tylko po częstotliwościach... Dzięki Mirku za tabelkę. Niestety ale nie mają akurat takiego kwarcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 W sklepie nie mają po kanałach tylko po częstotliwościach no to słabo jak goście nie potrafią tego powiedzieć. no chyba że szukałeś w sklepie elektronicznym a nie modelarskim no to sorry ale nie znajdziesz tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 sorry, w UH nie piszą niestety kanałów na kwarcach DualConv... (link jakby ktoś nie wierzył) tak właśnie... mam na tyle wiedzy, żeby wiedzieć że kwarc modelarski rózni się choćby budową od elektronicznego rezonatora kwarcowego, choć obudowy mają dosyć podobne (ale elektroniczny ma nóżki trochę wątłe...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klif5 Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 To że podaje się częstotliwość a nie kanał jest jak najbardziej celowe . Na mistrzostwach świata we Włocławku nikt nie pytał mnie o kanał tylko o częstotliwość Na świecie występują te same numery kanałów ale o innej częstotliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 "tabela kanałów" http://www.emodel.pl/eskl...ela_kanalow.jpg Niestety ma ona przynajmniej jeden błąd-kanał 64 to 35.040 a nie 35.050 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Błąd błędem ale oznaczenie kanałów od 81 wzwyz się pokrywa dla 35 i 40 MHz Multiplex i nie tylko, oznacza to inaczej ,dla 35 MHz kanał np: 81 oznacza jako 281 i ja ,choć to podobno nielegalne w Polsce ,używam kanału 290 czyli 35.300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.