Artur Caban Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Oto mój nowy ulubieniec wyjęty z pudełka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Gniazda na serwa: Wzmocnienia węglowe zmodyfikowanego mocowania silnika: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Czyżbyś też został powiadomiony że Flash już jest w perfecthobby? Ja właśnie też go kupuję, i za kilka dni dołączę Martwi mnie tylko waga, 180g widzę pusty model, moje wyposażenie do niego to <250g + klej, będzie <450g, a to już sporo... Jakie masz wyposażenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Mocowanie silnika wykonane w innym Fleszu wg instrukcji montażu: Płytka laminatowa jest przyklejona do pianki i ustalona za pomocą 8 "wykałaczek" :? (foto pochodzi z RC Groups). Poniżej moje rozwiązanie. Intencją było, aby poprawnie wprowadzić siły od zespołu śmigło -silnik w kadłub wykonany z materiału o znikomej gęstości oraz zapewnić możliwość demontażu silnika i ew. regulacji kątów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 montaż serw: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 450 g to właściwa waga tego modelu. Mój (sam robiłem na podstawie zdjęć flasha wiec wyszedł trochę inny ale wymiary zewnętrzne zachowane) waży 460 z baterią A123 i lata się nim jak ciut większym halowym shockiem. Artur możesz mi powiedzieć jaka jest grubość części pionowej kadłuba , jaka części poziomej , sterów i grubość profilu przy kadłubie? Pytam z ciekawości bo i tak już mam swojego zrobionego. tu fota mojego jeszcze nieuzbrojonego http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=210 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 W jaki sposób wycinamy takie ładne otwory na serwa? Jaki napęd będzie siedział w tym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 W jaki sposób wycinamy takie ładne otwory na serwa? Może lutownica z dorobionym grotem, a jako szablon sklejka? Autorem nie jestem, ale chyba nie obrazi się jak wspomnę o napędach które stosują inne osoby (i który ja wsadzę) na stronie jest polecany Axi, tam jest napisany dokładny model. Wiele osób na rcgropus stosuje Hackera Widziałem tylko 2 osoby w Polsce, które opisały na forach Flasha poza wyżej piszącym nowym posiadaczem flasha, mają one Turnigy . Do tego śmigło 11x4,7 i huzia! Ja sam wybrałem opcję numer 2. Dużego wyboru nie miałem gdyż Hackerów nie było, a Ami z UH nie miała pojęcia czy w ogóle dojdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Grubości elementów: - część pionowa kadłuba 14mm - pozioma kadłuba 20mm - grubość profilu skrzydła u nasady 20mm - grubość profilu skrzydła na końcówce 20mm - ster kierunku 9mm - stat. poziomy i ster wysokości 9mm Gniazda na serwa zostały wycięte po prostu ostrym nożykiem (excelem) i ich odpowiednie dopasowanie do serw jest tylko kwestią staranności wykonawcy. Silnik RAY 2830 Regulator E max 18A Pakiet mam Pelikan 1300mAh - ok. 112g (dobiorę lżejszy po oblocie) Odbiornik Webra DS6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 zamontowane wyposażenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Napędy sterów: i Fleszyk oblatany :jupi: - lata b. fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Gniazda na serwa zostały wycięte po prostu ostrym nożykiem (excelem) i ich odpowiednie dopasowanie do serw jest tylko kwestią staranności wykonawcy. Z kształtem to raczej problemów nie mam, chodzi mi o to w jaki sposob zrobic taki "basenik" czyli jak wyciąć "podstawę" formy. Rozumiemy się czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 16 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Malinka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A jak z wagą wyszedłeś? Ja średnio jestem zadowolony, 450g - niby ujdzie ale z dość lekkim pakietem 75g (1050 fullymaxy), więc z pakietem który waży więcej (jak choćby Rhino 1050) będzie to już 460-470g, sporo Ale co tam, zakupię kilka pakietów 800 i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Mój z pakietem Rhino 1250 3s waży 440g a z A123 1100 3s 460g więc nie masz się czym przejmować. teraz dołożę mu ze 20g bo wsadzę ten silnik Turnigy. Modelem da się koło nogi latać. w sumie to taki troszkę większy shock. Grzesiek o ile pamiętam to jest to twój 3-ci model w Twojej karierze modelarskiej więc nawet jakbyś osiągnął wagę 300g to i tak masz kilka lat latania żeby latać tak jak Zak West na swoim filmie czego Ci oczywiście życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Mój z pakietem Rhino 1250 3s waży 440g Nono gratuluje Ten pakiet to pewnie ze 120g... no mi nie robi różnicy te 20-30g, ale po cichu zawsze się liczy na jak najniższą wagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Czołem- Wylatałem prezentowanym wyżej Flashem ok. 3 godz. i tym, którzy szukają samolotu do nauki i treningu akrobacji - ze spokojem go polecam. Poprawek wymagały jedynie piankowe zawiasy steru wysokości i lotek, które zaczęły pękać i wzmocniłem je nakładając cienką powłokę silikonu "konstrukcyjnego". Spodziewałem się kłopotów z naciągiem i regulacją linek napędów sterów - ale, choć wymagają uwagi w trasporcie i przy chwytaniu modelu - są "bezobsługowe". W momencie zakupu miałem wątpliwości do zestawienia kolorów, za to teraz pasuje do nadchodzącej pory roku :? - "żółty, jesienny lyść..." A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Jako następca Flasha pojawił się YAK 54 :wink: - http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=1518 Ciekawy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Cześć Artur, polecisz coś, co można zastosować zamiast silikonu? Ja 1 lot odbyłem, postawiłem model, dziś patrzę, lekko dotknąłem steru wysokości, a tam 1/3 pękła. Może cienka wartswa kleju polimerowego lub taśma przezroczysta albo z włóknem? (tylko wtedy oszpeci...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.