Jump to content

Problem z Naze32 brush 6dof


Jaguś
 Share

Recommended Posts

Witam

Mam problem i nie wiem czy nie zepsułem kontrolera z tej stony https://abc-rc.pl/kontroler-brush-6dof-fpv . Złożyłem swojego pierwszego quada na silniczkach szczotkowych coś pokroju tiny whoopa tyle że rama mojego projektu drukowana w 3d ale mniejsza z tym. Złożyłem wszystko do kupy polutowałem wszystko według schematu silniki, nadajnik no może prócz kamerki tx03 bo ją chciałem zasilić (+) z wejścia 3.3v i obok masa (gnd) tak też zrobilem i tu po podłączeniu do komputera płytki i uruchomieniu programu cleanflight zainstalowaniu sterowników ładnie wykrył port płytka się połączyła ale wyskoczył komunikat by wgrać nowy firmware czy cos takiego i miałem tylko konsolę CLI nie było nic więcej do ustawień jak to zawsze na filmach instruktażowych jest tylko ta konsola. No to pomyślałem że trzeba wgrać pewnie ten nowy soft co się o niego upomina ale nie mogłem wyskakiwał bład to po poszperaniu w internecie zobaczyłem że trzeba zawrzeć piny boot podłączyć kabel w trakcie to też tak zrobiłem ale dalej nic nie mogłem wgrać raz na płytce mrugała dioda zielona raz świeciła razem z czerwoną później czytałem dalej ściągałem jakieś nowe sterowniki i programy do flashowania aż w końcu chyba wyczysciłem bootloader albo coś bo płytka wogóle nie świeci żadna dioda silniki nawet po podłączeniu baterii nie działają jedynie komputer wykrywa podłączenie do płytki czy jest jakaś szansa na ratunek tego czy płytka do wyrzucenia?? Zamówiłem już nową mam nadzieję że nie będę miał powtórki co ja źle zrobiłem moze to podłączenie kamerki do tego pinu 3.3v czy trzeba coś w tej konsoli na początku włączać?? Pomocy

Link to comment
Share on other sites

Szkoda że wcześniej tego nie wiedziałem teraz nie wiem jak to odratowac czy sie wogóle da po podpieciu do komputeta port jest wykrywalny i działa poprawnie ale na płytce żadna dioda się nie świeci jakieś pomysły?

Link to comment
Share on other sites

Coś się udało ale nie do końca wgrałem hexa naze z tej strony https://github.com/cleanflight/cleanflight/releases tym programem z tej strony http://www.st.com/en/development-tools/flasher-stm32.html ale dalej nie świeci jak i nie mogę się połączyć z cleanflight ??

 

 

EDIT:
Działa Yupi .... icon_e_biggrin.gif już odpuściłem stwierdziłem że nie działa i mówi się trudno wyłączyłem komputer i tak z głupoty podłączam Lipo do płytki po czym diody się zaświeciły i silniki się włączyły wszystko działa podłączenie do programu też mega się cieszę w końcu mogę dokończyć konfigurację.

Link to comment
Share on other sites

Podaj mi e-maila na PW bo tutaj można tylko plik do 32mb a to ma 33.8mb ale samemu tez możesz ściągnąć wystarczy wpisac maila na stronie i login oraz drugi nick i na maila dostajesz zaraz link do pobrania.

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.