Skocz do zawartości

Lama dowcip.

Ghandi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie dzisiaj na szybko machnąłem z depronu, patyczka po szaszłyku i cienkiego kartonu takie oto dziwadło.

059.jpg

060.jpg

a tu FILM YouTube

Bardzo podoba mi sie w lamie to, ze mozna z niej w sumie zrobic wszystko, ograniczeniem jest jedynie wyobraznia ;)

Kiedy moja lama stanie sie lama BL i dokladnie rozgryze meandry budowy heli rusze chyba do boju i bede sobie dlubal rozne body ;) z tym ze skocze o rozmiar wiecej i bede dlubal na lopatach i podzespolach HoneyBee 1 ;) ten heli az sie prosi o coaxiala ;)

BTW. Przy okazji dokonalem epokowego odkrycia ;) otoz w otwory podwozia idealnie pasują patyczki od szaszlykow. takze jesli ktos ma stresa z wiecznie pekajacym podwoziem w lamie moze sobie trzasnac takowe z ogolniedostepnych i tanich jak barszcz badylkow. Pieknie moze nie bedzie, ale jak sie je malnie czarnym markerem to powinno byc ok.

Opublikowano

HA!! Fajnie wykombinowane! Ja właśnie zbieram wszelkie info o ka-50 (już mam) i robię formę na body z włokna szklanego.

Obecnie elementy mam po ostatecznym poprawieniu (w stronę in real) i czekają na wyciecie a potem szlifowanie poprawianie lakierowanie i tak w kółko aż mi się będzie podobać wersja wstępna:D

Pozdrawiam!

Opublikowano
HA!! Fajnie wykombinowane! Ja właśnie zbieram wszelkie info o ka-50 (już mam) i robię formę na body z włokna szklanego.

Obecnie elementy mam po ostatecznym poprawieniu (w stronę in real) i czekają na wyciecie a potem szlifowanie poprawianie lakierowanie i tak w kółko aż mi się będzie podobać wersja wstępna:D

Pozdrawiam!

o! super super! jak bedziesz mial i mogl to ja bardzo poprosze o komplecik i dla mnie, daj tylko znac ile kasy wyslac, konto i info kiedy odbior ;) wogole zastanawialem sie nad kilkoma roznymi budami dla lamy ;) a w wersji BL mam nadzieje ze uzyskam tyle mocy ze lama bedzie latala zwawiej.

Widziles moze gdzies lopaty carbonowe do lamy?

Opublikowano

Wszystko w fazie budowy póki co - ale depronowy przedmodel wyglądał całkiem jak ka 50 (wersja w80 z 1977r :wink: ) a teraz już plany zmodywikowane tak że wygladają jak seryjna maszyna. Jak juz coś będzie widać to dam znać :D

Tu mozna zobaczyć kilka fotek szkieletu. NIestety z poszyciem nie zdążyłem zrobić zdjęć po maszyna została strącona przez mój domowy system ziemia powietrze - kot :D który skutecznie go poszarpał :P

http://img395.imageshack.us/img395/4628/photo00014lf7.jpg

http://img180.imageshack.us/img180/9558/photo00015if1.jpg

Carbonowe łopatki kiedyś chyba mi się obiły o oczy ale nie dam głowy - były na ebayu jak już i chyba do Helika Blade CX2 - czyli takie jak do lamy.

Moze dało by się zrobić? Ale bałbym się że jakiś odłamek się urwie i po oczach da :?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.