g_kamyk Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Witam, Podpowiedzcie mi szanowni grupowicze jak powinien wygladac "smok" do banki z paliwem w skrzynce startowej ??? Wiem ze napewno: pompka -> wezyk -> filtr -> krociec w korku -> wezyk -> ciezarek na dnie banki. Zastanawiam sie czy do tego trzeba jeszcze jakis krociec odpowietrzajacy, czy cos takiego.... Jak to powinno wygladac prawidlowo ??? Pozdrawiam - Grzegorz
bigkris Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 według mnie nie trzeba żadnego odpowietrzenia. osobiście nie bawiłem się nigdy w pompki itp, brałem strzykawkę, zaciągałem i lałem do modelu.
meloow Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 ja mam pompke elekt. i bez odpowietrzania nie dawała rady gdyż banka 5L się kurczyła. ja mam tak ciężarek z filtrem -> węzyk -> króciec -> węzyk -> pompka wlot -> pompka wylot -> węzyk -> końcówka do tankowania ! oraz drugi króciec w zarkętce bańki i krótkim węzykiem od zew. do odpowietrzania ... Jak koncze tankowanie to końcówke tanowania wtykam z odpowietrzenie i mogę tak przedmuchać węzyki z paliwa.
karlem Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 jak wyżej: rurka przelewowa w zbiorniku połączona z odpowietrzeniem bańki; nic się nie marnuje , a "cedzi się" to przez filtr od kroplówki, czyli trzeba mieć znajomą "strzykawkę" :wink: Całość 'poganiana' pompką spryskiwaczy od Favoritki od 15 lat...
h3nry Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 ...Całość 'poganiana' pompką spryskiwaczy od Favoritki od 15 lat... Jaką konstrukcję ma ta pompka?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.