g_kamyk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Witam, Podpowiedzcie mi szanowni grupowicze jak powinien wygladac "smok" do banki z paliwem w skrzynce startowej ??? Wiem ze napewno: pompka -> wezyk -> filtr -> krociec w korku -> wezyk -> ciezarek na dnie banki. Zastanawiam sie czy do tego trzeba jeszcze jakis krociec odpowietrzajacy, czy cos takiego.... Jak to powinno wygladac prawidlowo ??? Pozdrawiam - Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 według mnie nie trzeba żadnego odpowietrzenia. osobiście nie bawiłem się nigdy w pompki itp, brałem strzykawkę, zaciągałem i lałem do modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 ja mam pompke elekt. i bez odpowietrzania nie dawała rady gdyż banka 5L się kurczyła. ja mam tak ciężarek z filtrem -> węzyk -> króciec -> węzyk -> pompka wlot -> pompka wylot -> węzyk -> końcówka do tankowania ! oraz drugi króciec w zarkętce bańki i krótkim węzykiem od zew. do odpowietrzania ... Jak koncze tankowanie to końcówke tanowania wtykam z odpowietrzenie i mogę tak przedmuchać węzyki z paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 jak wyżej: rurka przelewowa w zbiorniku połączona z odpowietrzeniem bańki; nic się nie marnuje , a "cedzi się" to przez filtr od kroplówki, czyli trzeba mieć znajomą "strzykawkę" :wink: Całość 'poganiana' pompką spryskiwaczy od Favoritki od 15 lat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3nry Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 ...Całość 'poganiana' pompką spryskiwaczy od Favoritki od 15 lat... Jaką konstrukcję ma ta pompka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Zębatą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.