g_kamyk Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Witam, Podpowiedzcie mi szanowni grupowicze jak powinien wygladac "smok" do banki z paliwem w skrzynce startowej ??? Wiem ze napewno: pompka -> wezyk -> filtr -> krociec w korku -> wezyk -> ciezarek na dnie banki. Zastanawiam sie czy do tego trzeba jeszcze jakis krociec odpowietrzajacy, czy cos takiego.... Jak to powinno wygladac prawidlowo ??? Pozdrawiam - Grzegorz
bigkris Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 według mnie nie trzeba żadnego odpowietrzenia. osobiście nie bawiłem się nigdy w pompki itp, brałem strzykawkę, zaciągałem i lałem do modelu.
meloow Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 ja mam pompke elekt. i bez odpowietrzania nie dawała rady gdyż banka 5L się kurczyła. ja mam tak ciężarek z filtrem -> węzyk -> króciec -> węzyk -> pompka wlot -> pompka wylot -> węzyk -> końcówka do tankowania ! oraz drugi króciec w zarkętce bańki i krótkim węzykiem od zew. do odpowietrzania ... Jak koncze tankowanie to końcówke tanowania wtykam z odpowietrzenie i mogę tak przedmuchać węzyki z paliwa.
karlem Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 jak wyżej: rurka przelewowa w zbiorniku połączona z odpowietrzeniem bańki; nic się nie marnuje , a "cedzi się" to przez filtr od kroplówki, czyli trzeba mieć znajomą "strzykawkę" :wink: Całość 'poganiana' pompką spryskiwaczy od Favoritki od 15 lat...
h3nry Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 ...Całość 'poganiana' pompką spryskiwaczy od Favoritki od 15 lat... Jaką konstrukcję ma ta pompka?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.