Linux Opublikowano 8 Grudnia 2017 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Cześć. Jestem na etapie ustawiania aparatury pod quadcopter na APM 2.8. Jak wyczytałem potrzebuję pod 5 albo 6 kanał przypisać jakiś przełącznik do zmiany trybów lotu. Czy jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć jak to zrobić i czy jest to w ogóle możliwe w tej aparaturze? Dodam, że chodzi o Optica bez wersji 'Sport'. Jeżeli nie jest to możliwe pod przełącznikiem to czy jest szansa jakoś inaczej zgrania aparatury z APM? Pozdrawiam.
eeemil Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Trochę późno, ale może innymi się przyda. W APM tryby lotów są na sztywno na kanale 5, a Optic ma na sztywno kanał 5 podpięty do przełącznika SW2/GEAR/AUX.Można to obejść używając programowalnych mikserów(PMX1,2), ponieważ zmiksowanie kanału 5 jak slave i master zmieni jego wartości:- Jeśli wartość miksera jest >100% to poziom niski będzie niższy, a wysoki wyższy (bliżej skrajnych wartości) - Jeśli wartość mikser jest <100% to poziom niski będzie wyższy, a wysoki niższy (bliżej środka)Jeśli ustawimy włączenie PMX1 na jednej z pozycji SW3 (FLT MODE), a PMX2 na drugiej, to kombinacja przełączników SW3(GEAR) i SW2(FLT MODE), umożliwi kontrolowanie 6 trybów lotu w APM. Cześć. Jestem na etapie ustawiania aparatury pod quadcopter na APM 2.8. Jak wyczytałem potrzebuję pod 5 albo 6 kanał przypisać jakiś przełącznik do zmiany trybów lotu. Czy jest mi ktoś w stanie podpowiedzieć jak to zrobić i czy jest to w ogóle możliwe w tej aparaturze? Dodam, że chodzi o Optica bez wersji 'Sport'. Jeżeli nie jest to możliwe pod przełącznikiem to czy jest szansa jakoś inaczej zgrania aparatury z APM? Pozdrawiam.
JumperTomek Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 Ma ktoś instrukcję jak to zrobić ? Próbuje, lecz ciągle 2 tryby mi tylko działają .
Rekomendowane odpowiedzi