Skocz do zawartości

No i przyszedl czas, i mnóstwo pytan

Wabnycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Nadchodzi czas na zakup nowego modelu, aktualnie latam Acapulco z silnikiem ASP 61 fs (4 takt) na aparaturze Optic 6. Latam już całkowicie samodzielnie (był to pierwszy model w moim krótkim życiu) dozbierałem w końcu wyposażenie skrzynki startowej, i na zimę zamierzam zakupić jakiegoś funfly/akrobacik. Musi on pasować do mojego sprzętu ponieważ nie posiadam za hojnych sponsorów ;p

Myślałem nad modelem typu u-can-do 46 mój "trener" posiada większa wersje tego ptaka ;] Lata wyśmienicie dlatego tez myślę nad mniejszą bestią. Aczkolwiek liczę na podpowiedzi z waszej strony, i jakieś uwagi (jak będą nie obrażę się ;] ).

A co do pytań to mam kilka:

-Jaki model na pierwsza "poważna" akrobacje?

-Jakich akrobacji uczyć się już teraz Acapulco ;] (umiem beczki, pętle , korkociąg ,pętle zaczynając na plecach, trenuje uparcie zawis to chyba wszystko ;])

-Jakich akrobacji będę miał szanse się nauczyć? ;] mam na myśli nowy już model

Pozdrawiam Wabnycek

Opublikowano
trenuje uparcie zawis

To chbya jednak nie do tego model, i nadmiaru mocy do zawisu też nie ma.

u-can-do 46 mój "trener" posiada większa wersje tego ptaka ;] Lata wyśmienicie dlatego tez myślę nad mniejszą bestią. Aczkolwiek liczę na podpowiedzi z waszej strony, i jakieś uwagi (jak będą nie obrażę się ;] ).

Mi się wydaje że chyba ciut za słaby silnik. Model wyjdzie pod 2.4kg (tak podaje producent) i tutaj 10ccm czterotakt to może być za mało do komfortowego latania 3D.

Jaki model na pierwsza "poważna" akrobacje?

Ale jaką tą poważną akrobację? 3D czy coś pod F3A??

Opublikowano

-Jaki model na pierwsza "poważna" akrobacje?

Funfly. Sam będę niedługo kupować. Wyposarzenie do Fun'a 1400mm Wystarczy OS 46LA, oraz serwa standardy ;]

-Jakich akrobacji uczyć się już teraz Acapulco ;] (umiem beczki, pętle , korkociąg ,pętle zaczynając na plecach, trenuje uparcie zawis to chyba wszystko ;])

A jakie jeszcze można z niego "Wycisnąć" ;p

-Jakich akrobacji będę miał szanse się nauczyć? ;] mam na myśli nowy już model

To zależy tylko i wyłącznie od ciebie, twoich Umiejętności i oczywiście nauczycielach

Opublikowano
To chyba jednak nie do tego model, i nadmiaru mocy do zawisu też nie ma.

A jednak jakoś mi tam wychodzi :P

Ale jaką tą poważną akrobację? 3D czy coś pod F3A??

Ciężko powiedzieć....

moze cos takiego http://nastik.pl/hangar-twist-p-982.html

silnik bys zalozyl os max 46ax

i lala

Szczerze to mały ten model, po drugie pisałem ze muszę użyć swojego silnika ;p bo mnie nie stać na inny ;P

A jakie jeszcze można z niego "Wycisnąć" ;p

Sorka ale nie skumałem wypowiedzi :P (ja chciał bym się dowiedzieć co mogę jeszcze nim wykręcić ;p )

Pozdrawiam!

Opublikowano

(ja chciał bym się dowiedzieć co mogę jeszcze nim wykręcić ;p )

Tego ci nie powiem, bo nie wiem jak tam jest u ciebie z mocą. Ale myślę że jak zawis robisz to próbuj robić jakieś Harriery, spiny itp itd Kombinuj :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.