sudik Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Witam zastanawiam sie na takimi pakietami Li-Ion: http://allegro.pl/item431878204_akumulator_3_6v_li_ion1400mah_panasonic_9_99zlhurt.html . Mam pytanie czy to jest dobry wybór, czy mozna je ładowac (nie doszedłem do tego w opisie :oops: ), w opisie pisze, że to sa akumulatory wiec jeżeli sie nie mylę mozna je ładowac. Prosze o pomoc Pozdrawiam Bartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 było już poruszane w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Zgadza się. To są ogniwa li-ion do ładowania. Ale ja bym się zastanowił ... Cena nie jest zbyt atrakcyjna. Są to ogniwa do akumulatorów do laptopów. Lepiej chyba by było kupić kilka uszkodzonych akumulatorów do laptopów (chodzą po ok. 10zł). Często zdaża się, że uszkodzona jest elektronika, a ogniwa potrafią być w dobrym stanie. I w cenie 10 zł będziesz miał 8 -9 sztuk ogniw (w zależności od akumulatora). Druga rzecz to to, że z tych ogniw nie pobierzesz zazwyczaj więcej prądu jak 4.5-6[A]. Do niedużych modeli jeszcze by się nadały, ale waga ich jest dosyć spora w porównaniu z li-pol. Ja takich ogniw używam jedynie do nadajnika ... ceny li-poli spadły na tyle, że tych ogniw nie warto już kupować... (przynajmniej nie w takich cenach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Oki dziękuje z pomoc, jednak ich nie kupię wolę zaoszczędzić troche kasy i kupić nowy nadajnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Cena wysoka! Kupowałem Li-jon nowe od laptopów 2200mAh po 3,50. Pakuję je do latarek Zasilam też takimi nadajnik. Do latania nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Na razie nie ma mowy o lataniu :cry: (zła pogoda ) ciągle pada w wogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.