jck62 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Witam Zsynchronizowałem z powodzeniem odbiornik z nadajnikiem podłączając zworkę do wejscia opisanego BAT zas pakiet zasilający podłączyłem do wejścia BIND. Postanowiłęm w ten sposób bindować urządzenia bo na y-tubie filmik był przekonujący.Tam też znajduje się inny instruktażowy filmik gdzie podłączenie zworki i pakietu jest takie jak wskazują opisy na odbiorniku , czyli odwrotnie niż wykonałem to ja. W związku z tym moje pytania sa następujące : 1. Która z metod parowania urządzeń jest prawidłowa ? 2.W które wejscie podłaczyć pakiet zasilający do regularnej pracy odbiornika? Na Forum toczy sie dyskusja w tym temacie ale brak jest finalnego rozstrzygnięcia. A ponieważ mam nieiwlekie doświadczenie z aparaturami pracującymi na częstotliwosciach Ghz i nie chcę zniszyć odbiornika proszę o poszeżenie mojej wiedzy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Pin sygnałowy do bindowania ma zrobiony mostek między gniazdem BAT i BIND, dlatego nie ma znaczenia gdzie jest włożona zworka do bindowania. Pakiet zasilający można wpiąć w dowolny wolny kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jck62 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Bardzo dziekuję za pomocną odpowiedź.Wyjaśnia ona definitywnie moj problem. Przypuszczam że nie tylko ja miałem rozterki i skorzystąja z tej informacji także i inni mniej doświadczeni modelarze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi