Basti_Ka Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Czytam i czytam szukam szukam i jeszcze raz szukam a że nie znalazłem więc pytam... :wink: W poniedziałek jadę po Lame....zasugerowany mi heli na sam początek Ale nie o to się rozchodzi... :rotfl: Mając jakieś tam pojęcie elektryczne(z zamiłowania :crazy: hehe )co się miesza z elektroniką...wydaje mi się oczywiste że jeśli dam aku z większą objętością to dłużej podziała...no chyba że w modelach RC ma się to inaczej...i teraz pytanie TYLKO DO SPECÓW OD ELEKTRONIKI czy jest jakaś lepsza opcja na działanie tego aku do hel(balancery,ładowarki i może sprwdzone triki :wink:) ? Logicznie rzecz biorąc trzeba mi więcej AG(znaczy się amperogodzin-nie pamiętam jak to się pisze )...Więc...jest opcja podkręcić działanie tych aku? Jeśli jest tu jakis z zamiłowania i wiedzy pasjonat do wyciskania z "obwodzików" maxa to odpowiedź mile widziana :devil: :rotfl: Propozycje lepszego aku do kupienia tez mile widziane....interesuje mnie max jaki można wycisnąć w tej wadze :faja: :devil: ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 specem od elektroniki nie jestem Z bateri wyciagniesz tyle ile wlozysz - dla LIPO balancer jest obowiazkowy, ladowanie nizszym pradem np. 0.5C ppozwala na wbicie w pakiet - kilka mAh wiecej. Pojemnosc aku podajemy zazwyczaj w mAh (miliampero godziny ). jaki aku tam wejdzie do tej lamy - nie wiem, ale poszukaj lipo z flightpower - w wersji lite - przy takiej samej wadze beda miec wieksza pojemnosc - oraz naturalnie cene a wymiary ich sa na stronie. Edit. Nie wiedziec czemu napisalem uku zamiast aku - dwa razy XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Jeśli chcesz dłużej latać to kup więcej pokietów lipo , to jedyne rozsądne rozwiązanie , jeśli założysz większy pakiet to cały mode zrobi się cięższy , a co za tym idzie będzie gorzej latał i będzie potrzebował więcej prądu , czas lotu wydłuży ci się nieznacznie a znacznie pogorszą właściwości lotne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basti_Ka Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Pojemnosc aku podajemy zazwyczaj w mAh (miliampero godziny ). No tego pojęcia właśnie mi wczoraj zabrakło na języku :wink: I tak odnośnie tego...tak się właśnie zastanawiam bo widziałem aku z różną pojemnością... (np.mAh 800 mAh 1600 mAh 1800) w Lamie z tego co pamiętam jest pakiet mAh 800 a co gdybym włożył jakiś większy np. mAh1800? :crazy: :devil: Chyba że jest tak jak myślę że w miare większej pojemności zwiększa się wielkość aku? Jeśli tak to jak bardzo mogę zwiększyć ciężar heli żeby nie stracić na "właściwościach lotnych"? Może ktoś już testował jakieś patenty i rzeczywiście lepiej jest kupić 2gi pakiet i dać sobie spokój z większym aku? Zależy mi na tym i za pomoc klikne "Pomógł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Przecież to wszystko już ci powyżej opisali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Nie kombinuj tylko zrob tak ajk ci mowil darkarll, starym sprawdzonym sposobem kup 2 a nawet 3 pakiety i mozesz latac naprawde dlugo z miedzyladowaniami :)A nie pogorsza ci sie wlasciwosci lotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basti_Ka Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Nie kombinuj tylko zrob tak ajk ci mowil darkarll, starym sprawdzonym sposobem kup 2 a nawet 3 pakiety i mozesz latac naprawde dlugo z miedzyladowaniami :)A nie pogorsza ci sie wlasciwosci lotne. Już tak zrobiłem...mam 2 pakiety i jakoś daje rade oczkolwiek chwile trzeba poczekać Ale z ciekawości...ile udało wam się upchnąć LiPo do Lamki żeby było "odczuwalne OKI" ? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.