kamilos1600 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 witam posiadam taki odbiornik http://www.rcuniverse.com/product_guide/receiverprofile.cfm?receiver_id=5 I mam z nim problem : Latalem samolotem i nagle jak zaczolem ruszac drązkiem aparatury samolot nie reagowal samolot wpadl w trawe podnioslem go ruszam drazkiem nic , wziolem odlonczylem lipol i podlonczylem jeszcze raz i zaczeło dzialac wszystko wystartowalem ponownie i po 10sekundach ponownie powturzylo sie to ze samolot nie ragował , potem wziolem samolot do domu podlanczalem -odlanczalem lipol ale dalej nic wzilem poruszalem kwarcem w odbiorniku i zaczelo dzialac przez chwile i potem z nowu nic i potem juz wogule nawet jak odlanczalem lipol zdenerwowalem sie i otworzylem odbiornik i przkrecilem lekko o 1 mm srobke jakis tranzystor czy cos ale potem wziolem go spowrotem w tą sama pozycjie od tamtej pory juz nie dzialało nic kupilem kwarce kwarce nie orginalne tylko jakies podroby zalozylem i chodzi wszystko poprawie ale zasieg jaki mam to 2 m max. jak myslicie jak kupie orginalne kwarce to bedzie dobry zasieg ? czy moze cos z tą srobka co przekrecilem stalo sie nie tak ? a i aparature mam hitecka flash 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A moze po prostu sie akumulator rozladowal?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Zacznij się rozglądać w którym sklepie kupić nowy odbiornik i jak już o będziesz miał to nie kręć w nim żadnymi ,,śrubkami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 myslicie ze nieda sie go juz naprawic ? a co myslicie o odbiorniku rex 5 MPD dobry zasieg i bezawaryjny jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Sam go już nie naprawisz Co do odbiornika to nie mam zdania na temat Micro 555. Kup Coronę z syntezą pod warunkiem że obsługa takiego ,,sprzętu"nie wykracza poza Twoje umiejętności modelarskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 co masz na mysli z tym "" Kup Coronę z syntezą pod warunkiem że obsługa takiego ,,sprzętu"nie wykracza poza Twoje umiejętności modelarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Chodzi mi o to zdenerwowalem sie i otworzylem odbiornik i przkrecilem lekko o 1 mm srobke jakis tranzystor czy cos ale potem wziolem go spowrotem w tą sama pozycjie od tamtej pory juz nie dzialało nic kupilem kwarce kwarce nie orginalne tylko jakies podroby zalozylem i chodzi wszystko poprawie ale zasieg jaki mam to 2 m max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.