Ryszard58 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Modelik podobny do Hanowera ,no bo ma linki ,i pływaki ...i tyle podobieństw . a ta na powaznie to baaaaardzo stary model Smera ,niezbyt piekny ,ale jakoś mozna go sklecić . Jest tomodel z lat 30-tych z modnych wtedy wyścigów wodnoplatowców o puchar Schneidera (nie mylić dziadkiem Jckiem) Tym samolotem jest slynny Macchi Castoldi M.C.72created by picasa2html.comcreated by picasa2html.comimg]https://lh3.googleusercontent.com/-NLFFvQdGzSs/Wl3Ytf4zN8I/AAAAAAAALXw/TRxyJZa071MZxXthWBaBVUvXRJxL31auQCHMYBhgL/s800/P1160195.JPG[/img] 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 21 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jeden z tych które są na liście 'TO DO". Te piękności latały w czasach swojej świetności (w czasach wyścigów), nad plażami miasta gdzie teraz mieszkam (Portsmouth), w muzeum w Southampton jest replika Supermarine s6 w skali 1:1. Piękna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Widzialem zdjecia w internecie . Myślałem ze to orginal ,Świetnie wykonana . Jako model latający jest niezwykle widowiskowy ale jednak wymagający i nie dla nowicjuszy ( W książce W.Schiera wydanej dawno temu ( a która notabene mam jeszcze do dziś ) p.t. " Lotnictwo w historii i miniaturze " jest cały rozdział poświęcony zawodom o puchar Schneidera .z rysunkami tego i innych płatowców . Książka bardzo ciekawa , niestety chyba nie doczekała sie wznowienia . Ale myślę że starsi koledzy modelarze na pewno ja mają w swoich zborach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Książka obecna. Co do repliki to jest zrobiona bardzo dobrze i ale jednak replika. Mimo to wygląda pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi