Ryszard58 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Modelik podobny do Hanowera ,no bo ma linki ,i pływaki ...i tyle podobieństw . a ta na powaznie to baaaaardzo stary model Smera ,niezbyt piekny ,ale jakoś mozna go sklecić . Jest tomodel z lat 30-tych z modnych wtedy wyścigów wodnoplatowców o puchar Schneidera (nie mylić dziadkiem Jckiem) Tym samolotem jest slynny Macchi Castoldi M.C.72created by picasa2html.comcreated by picasa2html.comimg]https://lh3.googleusercontent.com/-NLFFvQdGzSs/Wl3Ytf4zN8I/AAAAAAAALXw/TRxyJZa071MZxXthWBaBVUvXRJxL31auQCHMYBhgL/s800/P1160195.JPG[/img] 2
Vesla Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jeden z tych które są na liście 'TO DO". Te piękności latały w czasach swojej świetności (w czasach wyścigów), nad plażami miasta gdzie teraz mieszkam (Portsmouth), w muzeum w Southampton jest replika Supermarine s6 w skali 1:1. Piękna.
Ryszard58 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2018 Widzialem zdjecia w internecie . Myślałem ze to orginal ,Świetnie wykonana . Jako model latający jest niezwykle widowiskowy ale jednak wymagający i nie dla nowicjuszy ( W książce W.Schiera wydanej dawno temu ( a która notabene mam jeszcze do dziś ) p.t. " Lotnictwo w historii i miniaturze " jest cały rozdział poświęcony zawodom o puchar Schneidera .z rysunkami tego i innych płatowców . Książka bardzo ciekawa , niestety chyba nie doczekała sie wznowienia . Ale myślę że starsi koledzy modelarze na pewno ja mają w swoich zborach
Vesla Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Książka obecna. Co do repliki to jest zrobiona bardzo dobrze i ale jednak replika. Mimo to wygląda pięknie.
Rekomendowane odpowiedzi