mlody25 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Witam poszukuję odbiornika do mojej sanwy vg 400, ale nie wiem za bardzo jaki myślę nad tymi baaaardzo tanimi typu e-sky, dynam. Odkupiłem od kolegi modelarza który lata helikami 4 serwa Eco 16 Używał ich do samolotu ale zaliczył kreta i mi je sprzedał od innego kolegi pożyczyłem odbiornik żeby sprawdzić jak to chodzi odbiornik graupner C17 FM35S ale mam problem gdy wygląda mi na to że ten zestaw nadajnik-odbiornik nie współgrają ze sobą bo gdy podłączam 1 serwo to normalnie rusza (tylko raz na jakiś czas tak "podskoczy" to serwo), ale gdy już podłączam 2 lub 3 serwa zaczynają one drgać jakby im było zimno drgają to w lewo to w prawo. nie wiem czego to jest wina czy aparatury serwo czy odbiornika bo akumulatory mam na full naładowane, proszę powiedzcie z czego ten problem może wynikać i podajcie ewentualne rozwiązanie P.S. Jeżeli ktoś chce mogę przesłać 2 filmiki nagrane na telefonie obrazujące problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 poszukuję odbiornika do mojej sanwy vg 400 Mam wrażenie, że nie ma obowiązku stosowania konkretnych odbiorników do Sanwy Masz radyjko w FM PPM i każdy odbiornik powinien działać. Odpowiednie kwarce (też nie muszą być tej samej firmy, ale w odbiorniku musza być sprawdzone, że do tego odbiornika) i w powietrze PS Jeżeli CH160 w Twoim podpisie to numer kanału :shock: , to odbiornik też powinien być na taką częstotliwość i mieć taki kwarc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 kwarce mam włożone jak i w nadajniku tak i w odbiorniku do nadajnika mam TX oczywiście a do odbiornika RX a z tym kanałem to nie wiem tak do końca :oops: bo mi pisze 35,160mhz ale na końcu jest 76 na pomarańczowym tle... EDIT: tutaj jest jeden z filmików obrazujacych problem ( no może dużo nie widać ale słychać jak się telepią serwa http://rapidshare.com/files/147378225/Servo_test_02.3gp.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 masz kanal 76 :devil: :mrgreen:35.160 to czestotliwosc.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.