Maciej Kasprzak Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Szanowni Państwo,przejrzałem regulamin forum. Nie znalazłem zakazu publikowania poniższych treści, co może wynikać z faktu, że sprawa jest nietypowa. Jeśli mimo wszystko złamałem jakieś zasady- z góry przepraszam.Jestem organizatorem gry miejskiej w Kościanie poświęconej Powstaniu Wielkopolskiemu (http://gramiejska.koscian.pl/). Od 7 lat organizując to wydarzenie dla młodzieży staramy się odtworzyć możliwie jak najwięcej z czasów współczesnych powstańcom, bądź wcześniejszych (IWŚ). Co roku więc na ulicach miasta pojawiają się zabytkowe powozy, pojazdy pancerne, drezyny, łodzie oraz szereg innych eksponatów, które służą rozgrywaniu kolejnych misji. W minionym roku zaprosiliśmy m.in. do udziału w grze naszych lokalnych baloniarzy a każdy z uczestników gry, mógł wziąć udział w krótki locie. W wydarzeniu w minionym roku wzięło udział około 400 młodych ludzi. W tym roku spodziewamy się większej liczby, uczestników.W tym roku, poza innymi atrakcjami, wpadliśmy na pomysł stworzenia mini lotniska na którym zaprezentowalibyśmy modele odtwarzające samoloty z epoki. Uzyskaliśmy zapewnienie o udostępnieniu modelu Fokkera z jednego z poznańskich muzeów. Przyszło mi jednak do głowy, że być może są w Polsce a najlepiej w Wielkopolsce modelarze, którzy mają modele z czasów I Wojny Światowej bądź okresu krótko po niej. To nie muszą być modele latające (gra rozgrywana jest w lutym- zdaje sobie sprawę, że pora nie sprzyja lotom). Mamy możliwość eksponowania ich pod dachem w cieple. Oczywiście zależy mi na ich odpłatnym wynajęciu na dzień rozgrywania gry.Za każdy kontakt, zgłoszenie bądź pomoc będę zobowiązany. Jeśli nie trafiłem z wątkiem- jeszcze raz przepraszam. Maciej Kasprzak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Witam Proszę spróbować założyć tematu tutaj: http://pfmrc.eu/index.php/forum/121-zachód/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi