Motylasty Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Naszło mnie jakiś czas temu na zmienny wektor, znaczy na model do totalnych fikołków. Narysowałem go. Założyłem duże powierzchnie sterowe i statecznik pionowy spięty z wychylaniem silnika na boki. Pierwsza myśl to dodatkowe serwo właśnie do sterowania silnikiem i możliwość miksowania tego ze sterem kierunku. Zrezygnowałem z tego jednak w czasie budowy. Cały mechanizm oparty jest o jedno serwo. Rysunek poglądowy modelu. Budowa ruszyła, nie będę się nadmiernie rozpisywał, wszystkie halówki do siebie wszak w budowie podobne są. Myślę że fotki dokładnie wszystko pokażą. Elementy modelu takie jak orczyki, łoże silnika itd wydrukowałem. Malowanie modelu aerografem i PACTRAMI, do tego naklejki drukowane na folii. Węgle 0.8, 1,2 + płaskowniki 0,5 x 3. Wszystko klejone UHU Porem i żywicą 5 minutową. Kadłub wzmocniony po bokach i od dołu. Zawiasy lotek, sterów itd na UHU Por. Jak lata ? :) Filma zamieszczę, to będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Wunderszyjn. Jaka waga modelu do lotu Tobie wyszła? Niezła propozycja na halę. Materiał to depron czy epp? Edit: jaka jest szansa kupić toto-to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Czekam film pokazujący jak Toto loto Podoba mi się, chociaż łoże wydaję sie delikatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Łoże jest wręcz pancerne. Model z depronu. Trochę informacji o wyposażeniu i filmik : https://motylasty.blogspot.com/2018/02/toto-29-emil-gotowy.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Można dostać plany modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jeszcze kilka słów o Emilu i .... plany ( tam zaraz plany - ot wzorce ) do pobrania. https://motylasty.blogspot.com/2018/02/toto-29-emil-plany-do-pobrania.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi