jakuban Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 Ponieważ nigdzie nie mogłem kupić EPP 8 lub 10mm (białego, bo o czarny znacznie łatwiej, swoją drogą jeśli ktoś wie gdzie można kupić to proszę o info) postanowiłem zrobić coś na szybko, z tego co było pod ręką - założeniem było zbudowanie czegoś do 3D. Spróbujcie zgadnąć z czego powstał model skoro nazywa się Persil (???) Było to oczywiście pudełko po proszku do prania. Kształt trochę ściągnięty ze Slofly'a 22, wymiary na oko, a elektronika taka jaka była pod ręką. Powstało coś takiego dziwacznego (lepsze zdjęcia może potem, bo aparat na wakacjach): http://img.filestown.eu/viewer.php?id=opt1222273614w1222273614.jpg Póki co pierwszy lot odbył się w domu bo ciągle leje deszcz. Ale lata zgodnie z oczekiwaniami. (film postaram się wrzucić kiedy wróci aparat) Trochę danych: Rozpiętość - ok. 44cm długość - ok 48cm Serwa - 3x8g Odbiornik- 8g Regulator - 8g Silnik - 24g Pakiet - 2S 600mAh Śmigło - póki co wypróbowane 9x5, 11x3.8 - lata tak sobie, muszę założyć 9x3.8 bo przy tym śmigle silnik naprawdę szaleje:D Co do wagi to modelik wyszedł dość ciężki bo tektura jest "potwornie" ciężka.
Marcinmb Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 :mrgreen: najs :devil: ps.Koniecznie filmik jak to lata i wiecej fotek
chomiq Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 Gratuluję pomysłu i czekam z niecierpliwością na filmik z lotów. Model będzie pewnie ciężkawy, ale z silnikiem 3F i dużym śmigłem będzie na pewno latał :-)
Matis1212 Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 Fajny modelik,ciekawe jak będzie latał. Pzdr.
kamil_rc Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 No modelik superowy. Napisz do Persila żeby dali ci coś za latająca reklamę :mrgreen: :mrgreen:
Bartek2220 Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 Recykling pełną parą :devil: :devil: To juz kolejny taki model po tym jak kolega ECO400 zrobił samolot z puszek po piwie :devil: Dobrze jest
Barlu Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 Recykling pełną parą :devil: :devil: To juz kolejny taki model po tym jak kolega ECO400 zrobił samolot z puszek po piwie :devil: Dobrze jest Latającą puchę to można nie jedna zobaczyć na YT, i w większości to niemieckie piwa :devil: Ja z kartoniku zawsze robiłem rzutki u babci jak się nudziłem i latały więc i twoje poleci :rotfl:
Kamil6593 Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 Cytat: ,,Czego to ludzie nie wymyślą żeby polatać,, Gratuluje.Kiedyś też zrobiłem parkflaja z pudła po grzejniku elek. i latało nieźle ale wzmocnij kadłub sosną (np 3 mm wystarczy), bo ja tak zrobiłem bo mój się podczas beczek zgiął w połowie. edit: Czym kleiłeś go bo ja kiedyś wikol i ca
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.