jakuban Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ponieważ nigdzie nie mogłem kupić EPP 8 lub 10mm (białego, bo o czarny znacznie łatwiej, swoją drogą jeśli ktoś wie gdzie można kupić to proszę o info) postanowiłem zrobić coś na szybko, z tego co było pod ręką - założeniem było zbudowanie czegoś do 3D. Spróbujcie zgadnąć z czego powstał model skoro nazywa się Persil (???) Było to oczywiście pudełko po proszku do prania. Kształt trochę ściągnięty ze Slofly'a 22, wymiary na oko, a elektronika taka jaka była pod ręką. Powstało coś takiego dziwacznego (lepsze zdjęcia może potem, bo aparat na wakacjach): http://img.filestown.eu/viewer.php?id=opt1222273614w1222273614.jpg Póki co pierwszy lot odbył się w domu bo ciągle leje deszcz. Ale lata zgodnie z oczekiwaniami. (film postaram się wrzucić kiedy wróci aparat) Trochę danych: Rozpiętość - ok. 44cm długość - ok 48cm Serwa - 3x8g Odbiornik- 8g Regulator - 8g Silnik - 24g Pakiet - 2S 600mAh Śmigło - póki co wypróbowane 9x5, 11x3.8 - lata tak sobie, muszę założyć 9x3.8 bo przy tym śmigle silnik naprawdę szaleje:D Co do wagi to modelik wyszedł dość ciężki bo tektura jest "potwornie" ciężka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 :mrgreen: najs :devil: ps.Koniecznie filmik jak to lata i wiecej fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiq Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Gratuluję pomysłu i czekam z niecierpliwością na filmik z lotów. Model będzie pewnie ciężkawy, ale z silnikiem 3F i dużym śmigłem będzie na pewno latał :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matis1212 Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Fajny modelik,ciekawe jak będzie latał. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 No modelik superowy. Napisz do Persila żeby dali ci coś za latająca reklamę :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Recykling pełną parą :devil: :devil: To juz kolejny taki model po tym jak kolega ECO400 zrobił samolot z puszek po piwie :devil: Dobrze jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Recykling pełną parą :devil: :devil: To juz kolejny taki model po tym jak kolega ECO400 zrobił samolot z puszek po piwie :devil: Dobrze jest Latającą puchę to można nie jedna zobaczyć na YT, i w większości to niemieckie piwa :devil: Ja z kartoniku zawsze robiłem rzutki u babci jak się nudziłem i latały więc i twoje poleci :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Cytat: ,,Czego to ludzie nie wymyślą żeby polatać,, Gratuluje.Kiedyś też zrobiłem parkflaja z pudła po grzejniku elek. i latało nieźle ale wzmocnij kadłub sosną (np 3 mm wystarczy), bo ja tak zrobiłem bo mój się podczas beczek zgiął w połowie. edit: Czym kleiłeś go bo ja kiedyś wikol i ca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.