mar11 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 wita kupilem regulator e sky 40 A posiadam silnik szczotkowy robbe 600 7,2 V zasilanie pi po 7,2 v 1300 smiglo skladane 10x6 . po uruchomieniu chodzil jakies pol minuty na pol gazie i poszedl dym ,szlak mnie trafia bo jest to juz drugi reg. z regulatorami mam do czynieni pierwszy raz i odrazu jaka wsypa az sie plakac chce .pomozci gdzie moze byc przyczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 wita kupilem regulator e sky 40 A posiadam silnik szczotkowy robbe 600 7,2 V zasilanie pi po 7,2 v 1300 smiglo skladane 10x6 . po uruchomieniu chodzil jakies pol minuty na pol gazie i poszedl dym ,szlak mnie trafia bo jest to juz drugi reg. z regulatorami mam do czynieni pierwszy raz i odrazu jaka wsypa az sie plakac chce .pomozci gdzie moze byc przyczyna To ja mam jedno pytanie ... CZY DO TEGO ZESTAWU MASZ PRZEKŁADNIĘ ????????? Jeśli te wielkie śmigło zakładasz bez przekładni to cóż ... efekt widoczny. Z tego co wiem, to do 600-ki bez przekładni śmigło max. jakie można dać to 7x6 - 8x4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 no nie stety nie mam przekladni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 600-tka przy smigle 8 x 4.5 potrafi pobrać ok 30 A ,to na tak dużym śmigle nie tylko regulator mógł się spalić ale i akumlator mógł się ugotować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 ...po uruchomieniu chodzil jakies pol minuty na pol gazie i poszedl dym Może warto zaopatrzyć się w amperomierz :?: Albo stosować zalecane śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 czlowiek caly czs uczy sie na bledach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 czlowiek caly czs uczy sie na bledach Owszem tylko, że czasem taka nauka bywa kosztowna. Daj mniejsze śmigło (średnica 8") i powinno być OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 mar11, może ciut off-tematycznie ale nie martw się. Regulatory (szczególnie do szczotkowców) łatwo się naprawia jednocześnie rasując ich parametry MOSa do reperacji można znaleźć na starej płycie komputerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 29 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 n6210 czy mogl bys mi podac jakis opis i budowe prostego regulatora 40 A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 mar11 zerknij tutaj, przy okazji zamieszczonym tam kalkulatorem oszacujesz parametry Twojego napędu: http://modelhobby.republika.pl/ Edit: Sprawdziłem tym kalkulatorkiem. Przy silniku o kv3000, śmigle 10x6 i zasilaniu 2S pobierasz wg niego 53A. Lipol ciężko to znosi, regulatorki wcale Silnik jest do 25A, nie grzeje Ci się trochę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar11 Opublikowano 29 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 tak szybko mi poszedl dym z reg. ze nie zdarzylem sprawdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Rzuć palenie :lol2: Przejdź na napęd bezszczotkowy. A swoją drogą mocarny szykujesz ten napęd - 53A :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 n6210 czy mogl bys mi podac jakis opis i budowe prostego regulatora 40 A Proszę bardzo: http://www.elfly.pl/brush/brush.htm Parametry wydajnościowe zależą od użytych tranzystorów Q1/Q2. Uzyskanie ~40A to żaden problem nawet na jednym MOSie a na 2 łatwo policzyć Wsady do prockow: Wsad do ?C atTiny15 http://www.elfly.pl/brush/tiny15_regler.zip Wsad do ?C atTiny25 będzie http://www.elfly.pl/brush/tiny25_regler.zip Schemat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.