pelikan1500 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Witam kolegów . Mam pytanie w kwestii zastosowanego osprzętu typu serwa , zasilanie , silnik : pojemność i jego moc do holownika około 3 metrów rozpiętości . Jakie wagi mają wasze holowniki ? Nie chodzi mi o elektryki tylko o modele z silnikami benzynowymi . Czy lepsze są do napędów holowników silniki 2-takt czy 4-takt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 sporadycznie mam okazje do holowania i używam do tego modelu spacewalkera 2,7m własnej konstrukcji napędza go silnik o pojemności 85cm śmigło 27x10 a waga do lotu wynosi 14kg serwa hitec 5645 zasilanie to podstawowy powerbox co do holowania to charakterystyka samolotu albo moje umiejętności sprawiają ze mam problem z szybszymi szybowcami powyżej 8-9kg jak szybowiec jest wolniejszy i drugi pilot pewny bo różnie bywa przy starcie to nawet 16-18 kg da rade wyciągnąć 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Czy muszą być serwa cyfrowe ? Pobierają dużo prądu . Jakie stosujesz zasilanie i jaki masz ten powerbox ? Twój silnik to 2-takt czy 4-takt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 powerbox evolution 6 kanałów reszta idzie z odbiornika zasilane z 2 pakietów lipo 2s 2200mAh silnik oczywiście dwusuw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 A jakie zasilanie dajesz na zapłon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi