Jump to content

Sanwa VG400 - Pulpit

Patryykk

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jako że nigdzie nie mogłem znaleźć pulpitu do mojej sanwy :crazy: , postanowiłem zrobić go z plexi.

Tylko jest 1 Problem, otóż nie mam planów takiego pulpitu.

Bardzo bym prosił jeżeli ktoś ma lub jest w stanie zrobić to bardzo proszę o udostępnienie, lub znalazł pulpit na stronie.

Z Góry dzięki za pomoc, Pozdrawiam

Posted

Sanwa to nie ejst radio przewidziane pod "pulpit" dlatego nigdzie nie znalazles...Podpatrz u Firmy Multiplex na pulpity i mzoe cos ci to pomoze w wykonaniu swojego :)

Posted

Gdzieś widziałem, że robili to psikając pianką do jakiegoś kwadratowego pojemnika, odciskając pózniej radio :) i pozniej szpachlowali, malowali i pulpicik gotowy :)

Posted

heheh, będę musiał się pobawić ;]. Więc samemu może na początku odrysuje kontury nadajnika. Resztą zajmę się później ;] będę oczywiśćię dawać fotki z budowy ;]

Posted
Jak ci to fajnie wyjdzie to sam tez se zrobie do mojej snawy :) Powodzenia :twisted:

Hehe, moge panu wysłać na maila kontury sanwy już odryzowane ;] żeby pan się niebawił

Ps: Niewiem czy ciąć samemu tą plexe, czy gdzieś laserowo, może mieliście do czynienia wcześniej ??

Posted
Szczególnie, że Marcin ma lat 17 :D

Mniej pisz, więcej czytaj Marcin ma 14 lat ;]. Przejdźmy do konkretów. Lepiej mi sie latało wczoraj dwoma palcami na 1 drążku, Więc zobaczę jak to będzie na pulpicie.

Słabo z fotkami ale 3-majcie:

Odrysowywanie.

dsc00493qk5.jpg

Odrysowane.

dsc00495bk7.jpg

Wycinanie.

dsc00496qk9.jpg

Posted
Widzę Patryk, że spodobał Ci sie projekt pulpitów do futaby;p

nom nawet się spodobał ;] nie wiem jak to będzie ;]. jak mi będzie lepiej się latać to go nie sprzedam, a jak tak jak wcześniej to pójdzie pod młotek ;]

Posted

Dla niewtajemniczonych podrzucam kilka fotek na forum zaprojektowanego i wykonanego przeze mnie pulpitu do Futaby 9CAP

Może Patryk coś w tym stylu zrobisz do swojej aparatury.

51eed24bcab99f35.jpg

d6055d50c2764a41.jpg

74e09ab0cda9a980.jpg

43d55b009abf1e9a.jpg

1b43c39822a6e54d.jpg

Posted

na czym robiłem kształt pulpitu??

JA tylko pobrałem wymiary Futaby i rozrysowałem na Corelu by móc wyciąć poźniej laserem w pleksi.

Posted

a masz może projekt do niego ?? Przekształcił bym go do swojej sanwy jeśli oczywiście mi byś podał ;p

PS. Nie bawiłem się corelem więc nie wiem czy dam rade ;p

Edit:

Dzięki Krzyśkowi przekształciłem pulpit od Futaby do pulpitu do sanwy.

Oto co wyszło:

sanwapulpitie5.jpg

Posted

Patryykk, mozesz zrobic zdjecie tylowi aparatury? tez bym sobie cos takiego zrobil moze, ja latam na starszym modelu tzn sanvie vanguard

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.