enter1978 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Mam mały problem, posiadam aparaturę flysky I6 , kłopot w tym że nie za bardzo znam sie na funkcjach , używam od święta mixera, czasami end piont, i expo i to wszystko. Ale mojemu nowemu modelowi poświęciłem i sporo czasu i grosza trochę wyciągnął, więc wolał bym go mieć dłuższy czas w jednym kawałku. O co mi chodzi? Jest to duży model 3D, i mam ustawione duże wychylenia sterów, i jest fajnie, ale do czasu. Do latania takie ustawienia jakie mam są w sam raz , ale do lądowania przynajmniej na chwilę obecną nie za bardzo mi takie wychylenia pasują. Mam nawyki z modelu z zeszłego sezonu , któremu jest daleko do obecnego modelu, stary jak leciał to leciał, ale jak wytracił prędkość to siadał na ziemi i nie było siły aby go wzbić w powietrze. Nowy model leci z minimalną prędkością , ale wystarczy trącić wysokość tyle co nic, a model wzniesie się o 3m i wyląduje 50m dalej niz chciałem. Szybko to opanuję ale trzeba wykonać z 40 lądowań , przećwiczyć latanie modelem , i chcę sobie pomóc radiem. Wiem że można w radiu ustawić kilka wychyleń sterów. Wychylenia jakie mam do latania pasują mi jak ulał, ale chciał bym do lądowania , przełącznikiem zmniejszyć wychylenia wysokości, bądź wysokości i lotek(choć lotki nie koniecznie) Czy ktoś podpowie czy moje radio ma taką funkcję? a jeśli tak to jak to krok po kroku zaprogramować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Functions setup -> switches assign -> Fly mode (ustawiasz ktorym przełącznikiem chcesz zmieniać tryby lotu) jak już to ustawisz: Functions setup -> dual rate/exp -> wybierasz kanał i teraz przełącznikiem, który wcześniej ustawiłeś zmieniasz tryby pomiędzy sport a normal możesz dla każdego trybu ustalić inny rate i exp na konkretnych kanałach. Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Nie wiem czy masz instrukcję. Na wszelki wypadek, załączam. instrukcja-fs-i6-abc-rc.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Kuba Dzięki wielkie. Instrukcję niby mam wydrukowaną, ale i tak słabo mi idzie programowanie funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi